Hardware | Previews
Aldi Medion Life P4013 (MD 98332) smartphone preview

Goedkope Android 4.0 smartphone bij Aldi België

Aldi België stunt nog maar eens met een goedkope smartphone. Zaterdag 9 februari ligt een Medion Life P4013 (MD 98332) in de Aldi-schappen, een 4-inch smartphone met Android 4.0 voor een prijs van 149 euro. Wij zochten voor je uit of het de moeite is.

Aldi België legt aanstaande zaterdag een Android 4.0-smartphone in de schappen voor 149 euro. Voor dat geld koop je een slimme gsm met een 10,16-cm capacitief aanraakscherm, 1 GHz dualcore processor, 5-megapixelcamera, 4 GB microSDHC-geheugenkaartje, ALDI TALK starterset met €10 belkrediet in België en 3 jaar garantie. Voor relatief weinig geld lijkt dit een goede deal, maar is het dat ook? Wij zochten het uit.

 
Wat je krijgt

De Medion Life P4013 smartphone draait Android 4.0. Dat is niet de allerlaatste versie van Google’s besturingssysteem voor smartphones, maar wel een versie die moderner en beter is dan de 2.3.x versie die je op veel andere goedkope Android-toestellen vindt. Deze smartphone heeft een Qualcomm Adreno 203 dualcore processor die aan 1 GHz draait en ondersteund wordt door 512MB werkgeheugen. De P4013 heeft verder 4GB interne opslag, waarvan nog 2GB vrij is voor eigen gebruik. Een 4 GB microSD-kaartje voor gegevensopslag is echter ook nog in de prijs inbegrepen. In de geheugensleuf kun je een kaartje tot 32GB kwijt.aldi P4013 smartphone front

Het 4-inch capacitief aanraakscherm biedt een resolutie van 480 x 800 pixels. Op de achterkant zit een 5-megapixelcamera met led-flits en op de voorkant een 2,1-megapixelcamera 0,3-megapixelcamera die je voor videobellen en -chatten kunt gebruiken.

Mobiel internetten kan via WiFi b/g/n (maar niet a), HSPA, UMTS, EDGE of GPRS. Bluetooth 2.1, een FM radio en een A-GPS navigatiechip zijn eveneens ingebouwd.

Je krijgt ook enkele voorgeïnstalleerde apps: GoPal Outdoor App met geocachingfunctie en de mogelijkheid om zelf wandelkaarten in vectorformaat toe te voegen (maar de app zelf wordt zonder kaarten geleverd), Documents To Go om Office-documenten te bekijken, Nuance XT9 tekstinvoer om sneller sms’jes en korte berichten te typen en een 30-dagen probeerversie van Kaspersky Mobile Security (antimalware voor Android).

Volgens Aldi houdt de 1630 mAh accu van de P4013 het tot 200 uur uit in standby en tot 400 minuten tijdens gesprekken.

Deze smartphone weegt 140g en meet 125 x 65 x 10 mm. Hij is dus redelijk plat en licht. Al met al is dit een compleet pakket voor 149 euro.

 
Navigatie

De Medion GoPal Outdoor App die wordt meegeleverd kun je gebruiken tijdens wandeltochten. Je kunt zelf Open Street Map-kaarten toevoegen die je gratis kunt downloaden via de geïntegreerde shop. Daarnaast kun je ook extra kaarten aanschaffen om er een echt navigatiesysteem van te maken, maar dat kost dan wel extra geld.

Vergeet echter niet dat Android standaard komt met de mobiele versie van Google Maps die je ook kunt gebruiken om te navigeren. En bij de nieuwste versie van die Google Maps kun je ook kaarten lokaal downloaden, zodat je kunt navigeren zonder internetverbinding.medion gopal outdoor app

 
Onbeantwoorde vragen

Traditiegetrouw blijft Aldi bijzonder vaag over toch wel belangrijke technische details. We hebben ook niet kunnen achterhalen welke OEM-fabrikant verantwoordelijk is voor deze Medion Life P4013 smartphone. Uiterlijk lijkt hij sterk op een toestel van de Chinese fabrikant ZTE waarmee Aldi eerder al samenwerkte. Maar zeker zijn we daar niet van. Het zou nochtans interessant zijn om te weten welke processor precies in deze smartphone steekt. Want zelfs tussen “dualcore 1 GHz” processoren bestaat er toch nog heel wat snelheidsverschil en vooral verschil in stroomverbruik. Hoe lang de accu het écht uithoudt, is dus de vraag. Nog een vraag die we ons stellen is of de accu verwisselbaar is. Het ziet ernaar uit van niet en dat is toch wel een nadeel, want accu’s slijten en eens de accu kapot moet je het ganse toestel opnieuw insturen om ze te kunnen vervangen.

Conclusie
149 euro is in elk geval weinig geld voor een Android 4.0-smartphones met 4-inch scherm en dualcore processor. Het werkgeheugen is redelijk krap bemeten, maar toch nog doenbaar voor normaal gebruik. Voor heel veel mensen lijkt ons dit een interessante aanbieding. Vraag is natuurlijk of er genoeg exemplaren zullen liggen in je lokale Aldi-vestiging…
Adviesprijs
€ 149
Photo of Aldi België
Website: Aldi België
Categorieen België, Distributeurs
Naar begin pagina.

176 reacties bij Goedkope Android 4.0 smartphone bij Aldi België

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

tawse-complexional