Hardware | Testen
Verbatim Portable Power Pack en Dual USB Power Pack batterijen review

Extra stroom tanken onderweg met Verbatims Power Packs

Product by:
Verbatim

Reviewed by:
Rating:
4
On 11 januari 2013
Last modified:11 januari 2013

Summary:

Opgeladen kan je met de draagbare batterijen van Verbatim snel extra stroom tanken. Gebruik van deze Power Packs spreekt voor zich.

Met de Verbatim Power Pack producten kan je extra stroom meenemen voor mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet. We ontvingen het Verbatim Portable Power Pack en het Verbatim Dual USB Power Pack. Beide Power Pack producten hebben we getest.

De batterijen in de huidige generatie smartphones en tablets zijn vaak maar net voldoende krachtig om met een deze draagbare elektronica een dag te werken. Dan moeten ze aan het stopcontact voor een verse lading stroom. Wat als je op een uitstap bent of een zakentrip en je niet meteen de beschikking hebt over een stopcontact? Dan kan een extra batterij uitkomst bieden. Met deze noodopladers kan je de autonomie van je mobiele toestellen eenvoudig uitbreiden.

Het Verbatim Power Packs gamma draagbare accu’s bestaat uit de volgende producten: AA Power Pack, Ultra-Slim Power Pack, Dual USB Power Pack en het Portable Power Pack. Die laatste twee komen in dit artikel aan bod, de eerste twee zijn kleine makkelijk mee te nemen accu’s die werken met naar keuze vier alkalinebatterijen of oplaadbare AA-batterijen (AA Power Pack) en een een lithium-polymeerbatterij (Ultra-Slim Power Pack) voor het leveren van extra stroom voor draagbare elektronica.

Verbatim Portable en Dual USB Power Pack

Verbatim Portable en Dual USB Power Pack

 
In de doos

In de blisterverpakking van de Portable Power Pack zit naast de Power Pack module ook nog een usb-kabel met aan de ene kant een usb 2.0-aansluiting en aan de andere kant een micro-usb-aansluiting. Ook zit er een velletje papier bij met een gebruikershandleiding (die weliswaar geen Nederlands spreekt). De verpakking van de Dual-USB Power Pack valt een flink stuk groter uit en bevat naast de batterij ook nog twee usb-kabels: een USB-naar-micro-USB-kabel en een USB-naar-mini-USB-kabel.

Aan de ene zijde heeft deze draagbare accu een usb 2.0-poort en aan de andere zijde een micro-usb-poort

Aan de ene zijde heeft deze draagbare accu een usb 2.0-poort en aan de andere zijde een micro-usb-poort

 
Portable Power Pack

Beide Power Packs van Verbatim hebben een glanzend zwarte behuizing. Het Portable Power Pack is een klein cilinderachtig staafje dat 76 x 27 x 41 mm meet en 65 gram weegt. Dit model bevat één 2.200 mAh lithium-ionbatterij (10 watt vermogen). Aan de ene zijde heeft deze draagbare accu een usb 2.0-poort en aan de andere zijde een micro-usb-poort. Boven deze aansluitingen zit een klein ledje.

Tijdens het opladen van het Portable Power Pack kleurt het ledje rood. Eenmaal opgeladen kleurt het groen. Opladen doe je door het meegeleverde kabeltje in een usb-poort van je laptop te steken. Opladen duurt ongeveer vier uur. Beschik je over een usb-stroomstekker, dan kan je het Portable Power Pack ook via het elektriciteitsnet opladen door hem in een stopcontact te steken. Dat gaat trouwens sneller.

Eenmaal de 2.200 mAh lithium-ionbatterij van het Portable Power Pack opgeladen, is deze accu goed voor het 130 procent opladen van een iPhone, volgens de fabrikant. Volgens Verbatim beschik je met een volledig opgeladen batterij over 14 uur extra gesprekstijd, 40 uur muziek of 10 uur extra tijd voor het afspelen van video’s, tenminste bij een iPhone 4S. Bij andere apparaten kunnen deze cijfers variëren.

Volgens Verbatim kan je het Portabel Power Pack 500 keren gebruiken

Volgens Verbatim kan je het Portabel Power Pack 500 keren gebruiken

We beschikten niet over een iPhone voor onze test, maar met een opgeladen accu konden we probleemloos onder meer een oude Acer Liquid E smartphone en Palm Treo, een  Motorola Atrix mb860 smartphone en een Sony Reader PRS-T1 e-reader opladen met dit Power Pack. Je doet dat door de meegeleverde kabel ‘omgekeerd’ te gebruiken: je stopt hem in de usb 2.0-poort op de Power Pack terwijl je de micro-usb-aansluiting in het op te laden apparaat plugt. Het ledje kleurt blauw tijdens het opladen, wordt rood als je de Power Pack accu weer dient op te laden en brandt niet meer als de accu volledig leeg is.

Volgens Verbatim kan je Het Portabel Power Pack 500 keren gebruiken. Dat hebben we tijdens onze testperiode niet kunnen checken. Vermits de accu een adviesprijs heeft van 29,99 euro kost een laadbeurt je dus 6 eurocent. Daarbij is de stroomkost niet bijgerekend om de Power Pack op te laden.

Opgeladen is dit Power Pack in staat om twee apparaten tegelijkertijd op te laden

Opgeladen is dit Power Pack in staat om twee apparaten tegelijkertijd op te laden

 
Dual USB Power Pack

Verbatims Dual USB Power Pack is een flink stuk groter dan de andere Power Packs in de serie. De draagbare batterij meet 171 x 107 x 12 mm en weegt 325 gam. Dit model heeft een krachtige 10.000 mAh lithium-polymeeraccu (42 watt vermogen). Voor het opladen heeft dit model een mini-usb-aansluiting met de vermelding “DC IN”. Je kan het Dual USB Power Pack aansluiten via een usb-poort van je laptop of opladen via het stroomnet mits je over een usb-stroomstekker beschikt. Dat kan tot 15 uur duren via usb en in ongeveer de helft van die tijd via het stopcontact.

Opgeladen is dit Power Pack in staat om twee apparaten tegelijkertijd op te laden. Het heeft namelijk twee usb-poorten. Boven de ene wordt specifiek “iPad” vermeld, terwijl de andere wordt aangeduid met “General USB”. Verbatim mikt met deze accu dus vooral op iPad gebruikers. Maar je kan er uiteraard ook andere draagbare elektronica mee opladen. Het Dual USB Power Packwas heeft een aan/uit schuifknop op de zijkant. De accu heeft drie led-indicators op de bovenkant. Als die alle drie blauw oplichten beschikt hij over meer dan 75% laadstroom, bij twee is dat tussen 30% en 75% en bij één ledje is er nog tussen 10% en 30% laadvermogen.

De hele familie Power Packs van Verbatim

De hele familie Power Packs van Verbatim

Volgens Verbatim beschik je met een volledig opgeladen batterij over 42 uur extra gesprekstijd, 40 uur muziek of 10 uur extra tijd voor het afspelen van video’s, tenminste bij een iPhone 4S. Bij andere apparaten kunnen deze cijfers variëren. Ook met dit Power Pack konden we probleemloos mobiele toestellen opladen, ook twee tegelijkertijd.

Volgens Verbatim is het Dual USB Power Pack net als het Portable Power Pack ook goed oom 500 keren te gebruiken. Vermits deze accu een adviesprijs heeft van 69,99 euro kost een laadbeurt je dus 14 eurocent. Daarbij is de stroomkost niet bijgerekend om de Power Pack op te laden.

Conclusie
Power Packs zijn handig als je vaak onderweg bent en de autonomie van de batterij van je smartphone of tablet ontoereikend is. Opgeladen kan je met de draagbare batterijen van Verbatim snel extra stroom tanken. Het Verbatim Portable Power Pack steek je makkelijk in je binnenzak, terwijl het flink forser uitgevallen Dual USB Power Pack wel in je tas past. Gebruik van deze Power Packs spreekt voor zich.
Adviesprijs
Verbatim Portable Power Pack: € 29,90
Verbatim Dual USB Power Pack: € 69,90
Photo of Verbatim
Categorieen Producenten
Naar begin pagina.
Opgeladen kan je met de draagbare batterijen van Verbatim snel extra stroom tanken. Gebruik van deze Power Packs spreekt voor zich.

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>