Nieuw leesvoer vinden dankzij je twitteraccount met BookRX

0
26
BookRX is een webtoepassing die op basis van je tweets en de personen die je op Twitter volgt een lijst met aanbevelingen samenstelt van boeken die je zouden kunnen interesseren.

De webapp BookRX werd gebouwd door studenten van het Amerikaanse Northwestern University’s Knight Lab. Nadeel hiervan is dat de lijst met aanbevelingen voor niet-Engelstalige minder interessant kan zijn. Om een lijstje te maken hoef je alleen met je Twitternaam in te loggen. Of met de inlog van een andere twitteraar die je een boek cadeau wil doen.

BookRX

BookRX (© ; licentie: )

BookRX geeft een reeks boeken weer in verschillende categorieën, zoals Science & Technology, Politics & Social Sciences, Business, Sports & Fitness, Food, Science Fiction & Fantasy en Fiction. Onder elke categorie geeft BookRX aan op basis van welke woorden, hashtags en gebruikers uit je tweets het aanbevelingen doet. Klik je op de cover van een aanbevolen boek, dan word je doorgestuurd naar de online winkel van Amazon.com, waar je het boek meteen kan kopen.

Voorlopig is de webapp enkel interessant voor wie Engelstalige boeken zoekt. Maar de makers hebben plannen om BookRX in de nabije toekomst ook meerdere talen te laten ondersteunen. Je vindt BookRX via deze link.

Vorig artikelGebruik je HD-tv alsof het een Android tablet is
Volgend artikelNieuwe serie draadloze luidsprekers bij Pioneer
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.