Google zoekmachine in jaren zestig stijl

0
229
Mocht er in de jaren zestig van de vorige eeuw een zoekmachine hebben bestaan, dan zou die er hebben kunnen uitzien als Google60, een digitale nabootsing van een IBM mainframe.

Google60 – Search Mad Men Style is een kunstproject van de Oostenrijker Norbert Landsteiner die met zijn bedrijf mass:werk actief is in grafische vormgeving en internettoepassingen. Met een knipoog naar de Amerikaanse serie Mad Men, die zich ook in de vroege jaren zestig van de 20e eeuw afspeelt, bouwde hij een virtuele versie van een IBM System/360 mainframe uit de jaren zestig van de vorige eeuw compleet met ponskaarten en magneetbanden.

Google60

Google60 (© ; licentie: )

Geef je een zoekopdracht in, dan gaat de virtuele Google60 machine daadwerkelijk op zoek en print de resultaten op het typische kettingpapier uit die tijd met het bijhorende geratel. Je kan zelfs kiezen of de zoekopdracht het resultaat als tekst, afbeelding of nieuwsbericht moet weergeven. Je vindt Google60 – Search Mad Men Style via deze link.

Krijg je hier niet genoeg van, dan heeft Landsteiner ook nog een BBS-versie van de zoekmachine online staan: Google BBS Terminal – What Google would have looked like in the 80s.

Vorig artikelGeheugenstaafje voor gebruik in extreme omstandigheden
Volgend artikelDraadloos toetsenbord en trackpad voor iOS toestellen van Logitech
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.