Led-verlichting digitaal regelen met smartphone of tablet

0
32
hue is een nieuw led-verlichtingssysteem van Philips dat je bedient met behulp van de hue app op je smartphone of tablet om het lamplicht in te stellen naar persoonlijke voorkeur.

Met Philips hue kan je in elke kamer de verlichting digitaal afstemmen naar eigen voorkeur voor wit en gekleurd licht. De nieuwe led-verlichting van Philips werkt met bestaande fittingen. De lampen worden in de armaturen gedraaid, terwijl je de ‘bridge’, een toestel dat functioneert als een brug tussen de lampen en het internet, dient aan te sluiten op de WiFi-router.

Philips hue

Philips hue (© ; licentie: )

Als je de hue app voor iOS of Android downloadt, kan je de led-verlichting vervolgens regelen met één vingerbeweging over het touchscherm van je smartphone of tablet. Je kan zowel de helderheid instellen als verschillende kleurtinten kiezen. Ook kan je gebruik maken van timers om je bijvoorbeeld ’s morgens te laten wekken met aangepast licht.

Philips levert hue als startpakket dat drie hue lampen met een lichtopbrengst van 600 lumen (vergelijkbaar met 60 watt) en een hue bridge bevat. Elke hue lamp biedt alle tinten wit – van zacht-warm tot helder-koud -, plus een breed scala aan kleuren. Een hue lamp verbruikt ook 80 percent minder energie dan een conventionele gloeilamp. Het Philips hue startpakket kan je uitbreiden tot maximaal vijftig losse hue led-lampen.

Prijs en beschikbaarheid
Het Philips hue startpakket is al beschikbaar en heeft een adviesprijs van € 199. Een afzonderlijke hue led-lamp kost € 59. Meer info op www.meethue.com.

Foto van Philips
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDesktop-pc met Windows 8 bij Aldi Nederland
Volgend artikelAndroid ICS tablet met infrarood-afstandsbediening
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.