Apple levert iPad nu ook in mini-uitvoering

0
20
Apple introduceert de iPad mini, een tablet in een dunne, handzame behuizing met een 7,9-inch Multi-Touch scherm.

De iPad mini heeft een behuizing van aluminium en glas die 200 x 134,7 x 7,2 mm meet en 308 gram weegt (312 gram voor het model met sim-sleuf). Het 7,9-inch LED-backlit Multi-Touch IPS scherm heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels. De iPad mini is uitgerust met een 5 megapixel iSight camera met beeldstabilisatie aan de achterzijde en heeft aan de voorzijde een camera voor videogesprekken via Facetime.

Apple iPad mini

Apple iPad mini (© ; licentie: )


De mini-uitvoering van Apple’s tablet draait met een dual-core A5-chip. Een volledig opgeladen batterij zou volgens Apple tot tien uur meegaan. De iPad mini ondersteunt dual-band 802.11n Wi-Fi en Bluetooth 4.0. Apple levert ook een versie van de mini-tablet als Wi-Fi + Cellular-model met ondersteuning voor de huidige standaarden voor mobiel internet, zoals LTE en DC-HSDPA. Net als de iPhone 5 is de iPad mini uitgerust met Apple’s nieuwe Lightning-connector.

Prijs en beschikbaarheid
De Apple iPad mini met WiFi is vanaf vrijdag 2 november verkrijgbaar in zwart/antraciet en wit/zilver. De adviesprijs is € 329 voor het 16-GB model, € 429 voor het 32-GB model en € 529 voor het 64-GB model. Het iPad mini-model met Wi-Fi + Cellular zal enkele weken later leverbaar zijn. De adviesprijs voor dit model is € 459 voor het 16-GB model, € 559 voor het 32-GB model en € 659 voor het 64-GB model.

Foto van Apple
Website: Apple USA Website: Apple België Website: Apple Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelAldi verkoopt topmodel Android smartphone van merk Wolfgang
Volgend artikelHoogwaardige hoofdtelefoon in Philips’ Fidelio-reeks
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.