Xbox Music is nieuwe streamingdienst van Microsoft

0
29
Er is al een groot aanbod aan streamingdiensten, maar Microsoft komt met een eigen digitale muziekstreaming- en downloadservice, eerst voor de Xbox spelcomputer en eind oktober ook voor pc en draagbare toestellen met de lancering van Windows 8.

Xbox Music zal vanaf dinsdag 16 oktober worden uitgerold voor gebruikers van de Xbox 360 en vanaf 26 oktober ook beschikbaar komen met het nieuwe besturingssysteem Windows 8. De nieuwe muziekstreamingdienst vervangt de huidige mediawinkel Zune. Microsoft biedt met Xbox Music vergelijkbare functionaliteiten van al beschikbare muziekdiensten in één enkele dienst: muziekabonnementen, losse muzieknummers aanschaffen, nummers vanaf cd importeren en luisteren naar radio.

Microsoft Xbox Music

Microsoft Xbox Music (© ; licentie: )

Zoals bij onder meer Spotify kan je gratis luisteren naar muziekstreams die dan wel worden onderbroken met reclame. Een abonnement om onbeperkt en ononderbroken naar muziek te luisteren zal 9,99 dollar kosten. Microsoft claimt dat het de grootste muziekcatalogus heeft van alle online muziekdiensten met 30 miljoen nummers en 70.000 videoclips. Microsoft ontwikkelde Xbox Music speciaal voor het nieuwe Windows 8 en Windows Phone 8. Ook werkt het aan apps voor iOS en Android.

Get Microsoft Silverlight

DCSIMG

 

Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNetgear router maakt automatisch back-ups van gegevens
Volgend artikelBluetooth toetsenbord met verlichte toetsen van Logitech
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.