Schoenen met ingebouwde gps-navigatie

0
53
Een Britse ontwerper werkte zijn schetsen voor een paar schoenen met ingebouwde gps-navigatie uit tot een werkend prototype dat de weg wijst via in de schoenpunten ingebouwde mini-led’s.

Dominic Wilcox noemt zijn gps-schoenen No Place Like Home schoenen omdat hij zijn inspiratie voor het bijzondere ontwerp haalde uit de Wizard of Oz. Daarin draagt het hoofdpersonage Dorothy een speciaal paar schoenen dat haar naar huis kan brengen door de hielen simpelweg tegen elkaar te klikken. Op een vergelijkbare wijze kan Wilcox de gps in zijn schoenen activeren door ze tegen elkaar te klikken.

No Place Like Home shoes

No Place Like Home shoes (© ; licentie: )


De bestemming heeft hij al eerder in de schoenen opgeladen via speciale software en een USB-kabel. De GPS zit in de hiel van de linkerschoen die op de achterzijde is uitgerust met een antenne voor de communicatie met de satellieten.

Een ring van oplichtende mini-led’s op de voorzijde van de schoen geeft de juiste richting aan. Bovendien communiceert de schoen draadloos met de rechterschoen die met oplichtende led’s aangeeft hoe dicht de drager van het paar schoenen bij zijn bestemming is. Hij koos voor led’s omdat die het best zichtbaar zijn in zonlicht.

Wilcox maakte de No Place Like Home schoenen in opdracht van het Global Footprint project in Northamptonshire, een plek die bekend staat om haar schoenenindustrie. De ontwerper werkte samen met een plaatselijke schoenmaker voor het project en kreeg ook hulp van een ingenieur gespecialiseerd in interactieve toepassingen. In een video legt hij uit hoe de gps-schoenen werken.

Vorig artikelRovio’s Bad Piggies even verslavend als Angry Birds
Volgend artikelVernieuwde HTC One X smartphone met nieuwe Sense interface
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.