HTC smartphones met Windows Phone 8

0
46
HTC heeft samen met Microsoft de Windows Phone 8X en 8S aangekondigd. Naast het nieuwe Windows besturingssysteem voor smartphones hebben de toestellen ook Beats Audio aan boord.

Het ontwerp van de nieuwe HTC Windows Phones is gebaseerd op de voor Windows 8 karakteristieke tegels. De Windows Phone 8X is HTC’s vlaggenschip en is uitgerust met een 1,5 GHz dual-core Krait processor, Adreno 225 GPU en 1 GB RAM. De smartphone heeft een 4,3-inch (10,92 cm) Super LCD 2 scherm (720 x 1280 pixels) met Gorilla Glass bescherming. De HTC Phone 8S heeft vergelijkbare specificaties, maar de Krait processor werkt aan 1 GHz en het scherm is een 4-inch (10,16 cm) Super LCD scherm (800 x 480 pixels) met Gorilla Glass.

HTC Windows Phone 8X

HTC Windows Phone 8X (© ; licentie: )


De Windows Phone 8X heeft een 8 megapixel camera op de achterzijde en een 2,1 megapixel camera op de voorzijde. Bij de 8S gaat het om een 5 megapixel camera en is er geen frontcamera. Beide HTC smartphones maken gebruik van de Beats Audio geluidverbeteringstechnologie. De 8X heeft een intern geheugen van 16 GB, terwijl dat bij de 8S 4 GB bedraagt. De smartphones beschikken verder over Wi-Fi a/b/g/n, NFC, Bluetooth 2.1, een microUSB- en 3.5mm audio-aansluiting.

Prijs en beschikbaarheid
De HTC Windows Phone 8X zal in november 2012 beschikbaar zijn in de kleuren California Blue en Graphite Black voor een adviesprijs van € 549. De HTC Windows Phone 8S zal vanaf december te koop zijn in de kleuren Domino Black-White en High-Rise Gray-Yellow voor een adviesprijs van € 329.

Foto van HTC
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSony PRS-T2 e-reader trager dan vorig model
Volgend artikelHomeplugs met WiFi van Sitecom
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.