Full HD LED-tv en surroundgeluid met onzichtbare luidsprekers en bedrading

0
172
Bose introduceert VideoWave II, een alles-in-één thuiscinemasysteem met 46- of 56-inch Full HD 1080p LED-scherm, mediaconsole, afstandsbediening en home-cinemageluid.

Wil je een thuisbioscoop, maar heb je geen zin in massa’s kabels en luidsprekers? Dan is het nieuwe Bose VideoWave II systeem mogelijk iets voor jou. Op voorwaarde tenminste dat je een diepe portemonnee hebt.

Bose Videowave II

Bose Videowave II (© ; licentie: )

Dit home cinemasysteem combineert een 46- of 56-inch Full HD LED-scherm met een mediaconsole waarop tot zes verschillende HD-bronnen kunnen worden aangesloten. Tussen scherm en mediaconsole loopt slechts één gemakkelijk weg te werken kabel. Het in aluminium afgewerkte scherm kan op een compacte, afneembare voet worden geplaatst, maar de schermen zijn ook slank genoeg om ze aan de muur te bevestigen.

In het scherm zitten zestien klein luidsprekers geïntegreerd. Volgens Bose krijg je daarmee toch echt surroundgeluid, zonder dat je luidsprekers in je kamer moet opstellen. Er zitten dus geen aparte luidsprekers of een basmodule bij het systeem en je hebt dus ook geen luidsprekerkabels nodig om het systeem te installeren.

Bose beweert dat het geluid toch overtuigend is dankzij de bedrijfseigen Bose waveguide-technologie die er in slaagt zonder hoorbare vervorming de impact van diepe lage tonen te kunnen leveren met alleen de luidspekers in het scherm.

Het geluid kan met behulp van de Bose ADATiQ-calibratietechnologie precies ingesteld worden op de kamersituatie. Het systeem analyseert de afmetingen en de vorm van de ruimte, de plaatsing van meubels en past automatisch het geluid hierop aan.

Je bedient het systeem met de Clickpad-afstandsbediening die werkt met radiofrequenties in plaats van infraroodstralen en dus niet op het systeem gericht hoeft te worden. Alle aangesloten apparatuur kan hierdoor uit het zicht geplaatst worden en is volledig bedienbaar. De afstandsbediening kan trouwens ook gebruikt worden om apparaten van andere merken te bedienen.

Het 46-inch Bose VideoWave II systeem kost €5.499, terwijl je voor het 55-inch model zomaar eventjes €6.499 mag neertellen.

Foto van Bose
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelPowerline-netwerkstekkers van FRITZ!Box-fabrikant AVM
Volgend artikelKleine maar dappere Aldi Medion Akoya netbook
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.