Picoprojectoren ingezet om ‘politieachtervolging’ te filmen

0
28
Voor het maken van de kortfilm Speed of Light gebruikte het collectief The Theory ’s werelds kleinste beamers waarmee ze videobeelden op diverse ondergronden projecteerden om zo een heuse politieachtervolging in miniatuur te draaien.

Achter The Theory gaan twee Britten schuil die digitale camera’s en camcorders op een creatieve manier gebruiken om verhalen te vertellen. Eerder maakten ze al de kortfilm Address Is Approximate, waarin ze beelden van Google StreetView gebruikten. In de video Speed of Light maken ze omstandig gebruik van ‘projection mapping’ om de ’s werelds kleinste politieachtervolging te filmen, uiteraard met de nodige blikschade en ontploffingen.

Speed of Light

Speed of Light (© ; licentie: )

Videoprojection mapping is een techniek waarbij zowat elke ondergrond kan dienen als projectiescherm. Vaak wordt de projectietechniek gebruikt om gebouwen tot leven te laten komen. Dat het niet altijd op zo’n gigantische schaal hoeft te gebeuren, laat de kortfilm Speed of Light zien. Daarin krijgt een ontsnapte boef hulp van een Ford GT, wanneer hij wordt achternagezeten door de politie, die bij de achtervolging ook een helikopter inzet.

The Theory gebruikte MicroVision picoprojectoren om vooraf opgenomen videobeelden te projectoren op muren, vloeren en objecten, zoals koffiemokken en laptops. De geprojecteerde beelden filmden ze met een Canon 5D MkII en HD MiniCam en monteerden ze tot de speelse kortfilm Speed of Light. Daarbij gebruikten ze enkel de gefilmde beelden en pasten ze geen computeranimatie toe. Of de boef weet te ontsnappen, kan je in de video zien, waarin een leuke verwijzing zit naar de vierde Die Hard film.

Vorig artikelDuo Xperia smartphones met Android 4.0
Volgend artikelSitecom bouwt virtuele brug tussen computer en tv
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.