Plantronics Voyager Pro headset met slimme draagsensor

0
132
De Voyager Pro UC v2 headset van Plantronics kun je zowel met je pc als met smartphone gebruiken. Een speciale sensor zorgt ervoor dat je gesprekken kunt starten en stoppen gewoon door de headset in je oor te steken of hem er weer uit te nemen. Een test.
 
In de doos

In de doos vinden we uiteraard de Plantronics Voyager Pro headset zelf samen met een Bluetooth USB-ontvanger in nano uitvoering (dus heel erg klein). Verder levert Plantronics ook een (internationale) reislader, een microUSB-kabel, een stijlvol lederen draagtasje en een setje verwisselbare eartips mee. Tot slot worden ook twee beknopte handleidingen in verschillende talen (waaronder het Nederlands) meegeleverd.

 
Technologie

Plantronics mikt met de Voyager Pro UC v2 specifiek op mobiele professionals. Deze headset heeft enkele innovatieve snufjes. Smart Sensor bijvoorbeeld: daarmee kun je een oproep beantwoorden door de headset gewoon op te zetten. AudioIQ2 en WindSmart technologieën moeten zorgen voor een betere audiokwaliteit.
De volledige lijst met specificaties kan je vinden op de website van de fabrikant.

 
Design

De Plantronics Voyager Pro UC v2 headset is niet goedkoop, maar dat merk je gelukkig ook aan de afwerking. De Headset zelf is uitgevoerd in een combinatie van mat en glanzend zwart met zilverkleurige accenten.

Plantronics Voyager Pro UC v2

Plantronics Voyager Pro UC v2 (© ; licentie: )

Het oorstukje is opgebouwd uit soepel materiaal, zodat het perfect aansluit op je oren. Dankzij een handig draaisysteem kan je de headset zowel links als rechts dragen. De bovenzijde van de Voyager Pro biedt plaats aan de volumeknoppen. De gespreksknop vinden we terug op de basis van de microfoonarm. De aan/uit-knop en het statuslampje werden ingewerkt op de achterzijde van het oorstuk.

De onderzijde biedt plaats aan de microUSB-aansluiting waarmee je hem kunt opladen. De headset is zeer ergonomisch opgebouwd uit degelijke materialen die klasse uitstralen. Het lederen tasje is een ideale aanvulling voor mobiele gebruikers en biedt plaats aan de headset en de piepkleine zwarte Bluetooth-dongle.

Dankzij een handig draaisysteem kan je de headset zowel links als rechts dragen

Dankzij een handig draaisysteem kan je de headset zowel links als rechts dragen (© ; licentie: )

 
Headset en computer instellen

Voordat we de headset kunnen gebruiken, moeten we de software downloaden van www.plantronics.com/software en installeren op ons systeem. Zodra de software geïnstalleerd is, kunnen Windows-gebruikers het Plantronics-configuratiescherm starten. De Plantronics Spokes software laat zich moeiteloos installeren op ons testsysteem. Vervolgens laden we de Voyager Pro headset volledig op. Je kan de headset opladen via de meegeleverde adapter of via de microUSB-kabel die je aansluit op je pc. Let op, je pc dient dan wel ingeschakeld te zijn.

Je kan de headset opladen via de meegeleverde adapter of via de microUSB-kabel die je aansluit op je pc

Je kan de headset opladen via de meegeleverde adapter of via de microUSB-kabel die je aansluit op je pc (© ; licentie: )

De eerste keer moet je de batterij minimaal 30 minuten opladen en een volledige laadbeurt neemt 1,5 uur in beslag. Tot slot resetten we de Smart Sensors door de headset gedurende tien seconden op een vlakke, niet-metalen ondergrond te leggen wanneer deze aan het opladen is.

 
Headset en USB-adapter aansluiten

We zullen eerst de headset koppelen met onze smartphone, een Samsung Galaxy S II. Hiertoe activeren we de Bluetooth-functie op de Galaxy SII en zoeken naar nieuwe Bluetooth-apparaten. Tegelijkertijd schakelen we de Voyager Pro headset in door de aan/uit-knop ingedrukt te houden tot het lampje blauw/rood knippert. De koppelingsmodus ofwel pairingsmodus is dan actief. We kiezen op onze smartphone de ‘Voyager PRO UC v2’ uit de lijst en verbinden ermee. Tijdens onze test moesten we geen pincode invoeren. Als jouw telefoon wel hierom vraagt, moet je vier nullen (0000) invoeren. Op de headset stopt het lampje met knipperen nadat de telefoon en de headset zijn gekoppeld/verbonden. Vervolgens koppelen we de headset aan onze pc.

De Bluetooth-adapter is vanuit de fabriek reeds gekoppeld aan de headset

De Bluetooth-adapter is vanuit de fabriek reeds gekoppeld aan de headset (© ; licentie: )

De Bluetooth-adapter is vanuit de fabriek reeds gekoppeld aan de headset. De headset is nog ingeschakeld en dus kunnen we meteen de USB-adapter inpluggen op ons testsysteem. De LED op de USB-adapter wordt blauw om aan te geven dat de adapter is ingeschakeld en gekoppeld met de headset.

 
Gesprekken voeren

De Voyager Pro UC v2 zit lekker rond het oor en is niet storend aanwezig. Uiteraard voel je wel dat je een headset draagt, maar ze zit erg comfortabel. Wanneer een inkomende oproep binnenkomt via je softphone of smartphone, volstaat het om de headset op je oor te zetten. De oproep wordt dan automatisch beantwoord. Je hoeft dus niet op de gespreksknop te drukken. Eventuele streaming audio van je pc of smartphone wordt meteen gepauzeerd wanneer je een inkomende oproep opneemt.

Dankzij innovatieve technologieën als Smart Sensor beantwoordt je oproepen door je headset op te zetten

Dankzij innovatieve technologieën als Smart Sensor beantwoordt je oproepen door je headset op te zetten (© ; licentie: )

Nog een leuke Smart Sensor-functie is het automatisch pauzeren van media wanneer je de headset afzet. Als je de headset opnieuw op je oor bevestigt, wordt de audioweergave hervat. Tijdens onze test functioneerde deze functie zeer goed. Als je de headset niet draagt en er een oproep binnenkomt, wordt de audio doorgeschakeld naar je telefoon. Wens je toch te beantwoorden via de headset? Geen probleem, zet de headset op en de audio wordt weer doorgeschakeld naar de headset en bovendien wordt de oproep automatisch beantwoord.

Via Skype testen we de softphone-functionaliteit. Wanneer we Skype openen, zien we bovenaan een melding dat PlantronicsURE.exe Skype wil gebruiken. Dat staan we uiteraard toe. We bevestigen eveneens de wijzigingen aan de audio-apparaten die Skype wil gebruiken. Je kan de headset zo instellen dat automatisch je softphone-aanwezigheid wordt bijgewerkt. Dit kan je doen via het Plantronics Configuratiescherm. Standaard is deze functie niet actief.

Wanneer we Skype openen, zien we bovenaan een melding dat PlantronicsURE.exe Skype wil gebruiken

Wanneer we Skype openen, zien we bovenaan een melding dat PlantronicsURE.exe Skype wil gebruiken (© ; licentie: )

Eenmaal geconfigureerd werkte ook deze functie naar behoren met Skype. De status bij het op- en afzetten van de headset kan je overigens zelf kiezen. De gesprekskwaliteit is zeer goed. Wij konden onze correspondenten goed verstaan en vice versa. Het werkbereik is met circa 10 meter vrij beperkt en dat merk je helaas ook.

Dankzij een handig draaisysteem kan je de headset zowel links als rechts dragen

Dankzij een handig draaisysteem kan je de headset zowel links als rechts dragen (© ; licentie: )

 
Configuratiescherm

Via het Plantronics Configuratiescherm kan je de Voyager Pro UC v2 headset volledig beheren. Via deze beheerinterface kan je desgewenst ook de Smart Sensor instellingen aanpassen en de status van de Plantronics-integratiemodules bekijken. Tijdens onze test was uiteraard de Skype integratiemodule actief, maar de headset kan ook worden gebruikt met Avaya softphones, Microsoft Lync, Cisco, en andere Unified Communications (UC)-oplossingen.

 
Prijs

Op internet vonden we de Plantronics Voyager Pro UC v2 voor 149 euro, exclusief BTW. Straatprijzen gaan mogelijk nog lager.

Conclusie
De Plantronics Voyager Pro UC v2 is een complete headset-oplossing voor mobiele professionals. Dankzij de Smart Sensor technologie is de headset uitermate gebruiksvriendelijk. Voeg daarbij de kristalheldere geluidskwaliteit en het stijlvolle design en je verkrijgt een prima geheel. Hou wel rekening met het beperkte bereik van ongeveer tien meter. Integratie met verschillende Unified Communications-oplossingen zoals Avaya, Microsoft Lync en anderen is voorzien. Wij hebben de headset ook probleemloos getest met Skype. Een aanrader.

(85/100)

Adviesprijs
€ 149 excl. BTW
Foto van Plantronics
Categorieën: Hardware en software, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraadloze subwoofer voor Sonos muzieksystemen
Volgend artikelEen grote computer aan een klein prijsje bij Aldi België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.