Twee beveiligings-apps voor smartphones getest

0
53
Smartphones zijn duur en bevatten vaak aanzienlijke hoeveelheden persoonlijke en zakelijke gegevens. Bij eventueel verlies ben je niet alleen enkele honderden euro’s armer, maar is ook je privacy in gevaar. Ook malware kan het verlies van je privégegevens veroorzaken. Gelukkig bestaan er apps die je smartphone beschermen tegen allerhande risico’s. Wij testen er twee: Lookout Mobile Security (gratis) en BullGuard Mobile Security (betalend).

Er woeden hevige discussies op het wereldwijde web of je al dan niet je smartphone moet beschermen tegen virussen en andere malware. Feit is dat er regelmatig malafide apps opduiken die gegevens willen ontfutselen. Bovendien komt gevoelige data vaak in verkeerde handen terecht door verlies of diefstal van je smartphone. Menig systeembeheerder maakt zich dan ook zorgen over het verlies of diefstal van zakelijke gegevens op smartphones en tablets.

Lookout Mobile Security versus BullgUard Mobile Security

Lookout Mobile Security versus BullgUard Mobile Security (© ; licentie: )

 
Lookout Mobile Security

De gratis versie van Lookout Mobile Security heeft een malware- en applicatiescanner en de mogelijkheid om je toestel te traceren bij verlies of diefstal. Je kan bovendien een luid alarm activeren, zelfs als je telefoon op stil staat en hem zo terugvinden als je hem ergens verloren hebt gelegd. Tot slot kan je een back-up nemen van je contacten op myLookout.com en ze kopiëren naar een bestaande telefoon. De Premium versie biedt daarbovenop nog een browserbeveiliging, een remote lock & wipe-functie, een privacy advisor en een uitgebreide back-upfunctie. Lookout Premium kost 2,49 euro per maand of 24,99 euro per jaar.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelEen oud computersysteem nieuw leven inblazen
Volgend artikelGoochelen met de nieuwe Apple iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.