3D-foto’s en video’s maken met een compactcamera met touchscherm

0
60
3D-compactcamera’s zijn nog witte raven bij fabrikanten van digitale camera’s. Na Fujifilm heeft nu ook Panasonic een 3D-model in het Lumix aanbod. Niet alleen kan je er driedimensionale foto’s en video’s mee maken, de dubbele lens biedt ook nog andere voordelen. Een test van de Panasonic Lumix DMC-3D1.

3D is het buzz-woord van de laatste tijd. Nieuwe technologie doet meer elektronica verkopen. Maar zitten consumenten wel te wachten op 3D? Panasonic lijkt die kaart te trekken, want de fabrikant kondigde onlangs een nieuw assortiment plasma-tv’s aan die – op twee toestellen na – allemaal 3D bieden. Andere fabrikanten geloven dat driedimensionaal tv-kijken al over zijn hoogtepunt heen is. Zo zette Samsung haar promoties rond 3D-televisies stop omdat de consument er volgens de elektronicafabrikant niet in geïnteresseerd is. Al blijft de fabrikant de functie wel aanbieden in haar high-end toestellen. Mogelijk is de oorzaak dat er te weinig films en programma’s in 3D zijn. Of zou het aan de brilletjes liggen die je moet dragen om te genieten van 3D? Er zijn fabrikanten die werken aan brilloze 3D-tv’s.

Panasonic Lumix DMC-3D1

Panasonic Lumix DMC-3D1 (© ; licentie: )

Heb je geïnvesteerd in een 3D-tv, dan kan je tegenwoordig zelf zorgen voor 3D-content door met een 3D-camera foto’s en video’s op te nemen. Fujifilm biedt al geruime tijd een 3D-model: de FinePix Real 3D. En een hele tijd geleden testten we ook een smartphone met een 3D-camera, de LG Optimus 3D-Speed (LG-P920). Panasonic stapt nu ook in deze voorlopig nog nichemarkt met de Panasonic Lumix DMC-3D1, een 12 megapixel compactcamera die je grotendeels bedient met het 3,5-inch touchscherm.

 
In de doos

Naast de Lumix DMC-3D1 treffen we nog de volgende accessiores: batterij en -oplader, AC- en usb-kabel, styluspen, draagriem, een beknopte gebruiksaanwijzing en een cd-rom met software en handleiding.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelBrowsen zonder scherm aan te raken met Xperia smartphone
Volgend artikelOpslagsysteem met snelle Thunderbolt-poorten van Western Digital
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.