Home Audio / Video

Tover je Apple iPod nano 6G om in een stijlvolle polshorloge

0
116
De 6de generatie van Apple’s mp3-speler iPod nano is klein genoeg om als polshorloge te dragen. Dan moet je wel nog een polsbandje kopen. Er zijn er verschillende op de markt in allerlei prijsklassen. Daar zit helaas heel wat goedkope rommel bij die snel kapot gaat. Het Amerikaanse WiMo Labs pakt het anders aan met zijn stijlvolle TikTok Multi-Touch Watch Band. Een test.

De laatste, 6de generatie van de iPod nano is 37,5 x 41 x 8,78 mm klein en bedien je volledig via het 1,54-inch aanraakscherm dat de volledige voorkant in beslag neemt. Op de achterkant zit een clip waarmee je deze kleine digitale muziekspeler kunt vastmaken op de rand van een kledingstuk. Je kunt hem natuurlijk ook gemakkelijk kwijt in een zak. De iPod nano 6G is echter ook klein genoeg om rond je pols te dragen. Je kunt hem dan zelfs als horloge gebruiken, want dankzij de nieuwste software-upgrade bevat de nano verschillende virtuele polshorloges. TikTok BlackEr bestaan veschillende oplossingen hiervoor, in allerlei prijsklassen. Eén van de populairste wordt gemaakt door het Amerikaanse bedrijf WiMo Labs. Zij hebben twee modellen: de LunaTik, waarin je de iPod nano permanent kunt bevestigen met behulp van een slimme klik- en schroefbevestiging, en de TikTok, waarin de iPod nano gewoon vastklikt, zodat je hem ook gemakkelijker kunt verwijderen. Deze laatste kost ongeveer 40 euro in de basisuitvoering met silicone armband. (In de V.S. kost deze uitvoering overigens 40 dollar, dus mocht je op reis gaan naar de States kun je deze polsband daar goedkoper op de kop tikken.) Wij hebben deze TikTok Multi-Touch Watch Band getest.

 
Werking

De TikTok (en LunaTik) zijn ontworpen door de Amerikaanse industriële ontwerper Scott Wilson, die bijvoorbeeld ook verantwoordelijk is voor het design van de Microsoft Xbox360 Slim en Xbox Kinect. De TikTok Black die wij testten heeft 2,8cm-brede polsbandjes van zwart, rubberachtig silicone met een antistofbehandeling.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.