Geavanceerd systeemonderhoud voor zieke Windows-computers

1
88
Windows wordt trager naarmate je er langer mee werkt. Dat heeft allerlei oorzaken: het register raakt vervuild, de harde schijf gefragmenteerd of gevuld met allerlei tijdelijke bestanden, mogelijk vertraagt malware je systeem… Er bestaan tal van onderhoudsprogramma’s waarmee je dit kunt verhelpen. Iobit Advanced SystemCare is er daar een van en wij hebben het getest.

Iobit maakt sinds 2004 hulpprogramma’s voor het onderhoud en de beveiliging van Windows. Advanced SystemCare (ACS) bevat verschillende functies: registry cleaner (programma om het Windows register uit te zuiveren en te versnellen), systeemversneller, probleemoplosser en veiligheidsscanner. Dit hulpprogramma heeft ook een ActiveBoost-functie, die in de achtergrond constant het cpu- en geheugen-gebruik optimaliseert. Het programma is verkrijgbaar in een gratis Free versie en een betalende Pro versie. De gratis versie bevat in essentie alleen het register-onderdeel; voor de andere functies moet je de Pro versie hebben die echter slechts 20 dollar kost. Iobit acs5 pro menuHet programma draait op alle versies van Windows vanaf Windows 2000 en op pc’s met bescheiden systeemvereisten (minimaal 300 MHz of sneller procesoor, 256 MB geheugen en 30 MB vrije hardeschijfruimte).

 
Installatie en hoofdmenu

Als je Iobit Advanced SystemCare installeert, gebeurt dit volledig in het Engels. Maar op het einde van de installatie verschijnt een nog altijd Engelstalig afrolmenu waarin je een andere taal kunt kiezen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGoedkope en gebruiksvriendelijke Nikon camera voor jong en oud
Volgend artikelCasio compactcamera met snelle sluitertijd
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.