Muziekdienst met een rare naam

1
86
Na de online muziekdiensten van Qobuz, simfy en Deezer beluisteren we nu… rara.com. Nee, bedoeling is niet dat je de naam raadt, want rara ís de benaming van een muziekstreamingdienst die eind 2011 wereldwijd werd gelanceerd in meer dan twintig landen, waaronder ook ons land.

www.rara.com is een initiatief van Omnifone, een Britse onafhankelijke provider van cloud gebaseerde muziekdiensten. rara werd op vijf continenten gelanceerd en biedt gebruikers meer den 10 miljoen tracks. De nieuwe muziekdienst kan je gebruiken op pc’s en laptops en ook op Android, iOS en andere platformen. Het wil vooral een laagdrempelige muziekdienst zijn met een eenvoudige procedure om je aan te melden en een gemakkelijke interface om naar muzieknummers te luisteren en ze desgewenst te delen via Facebook en andere sociale netwerken.

Het gaat daarmee in België de concurrentie aan met Deezer, dat door Belgacom wordt ondersteund, de Duitse aanbieder simfy en de Zweedse dienst Spotify. Qobuz, dat van Franse origine is en geen Nederlandstalige interface heeft, richt zich veeleer op de audiofiel voor wie de afspeelkwaliteit belangrijk is.

 
Installatie

rara.com heeft niet echt een installatie vermits het volledig in de webbrowser wordt gebruikt. Nadat je een e-mailadres en wachtwoord hebt ingegeven, kun je een account aanmaken. Daarna dien je enkel een pakket te kiezen en je betaalgegevens in te voeren. rara biedt geen gratis formule met reclameboodschappen, zoals bijvoorbeeld simfy. Toch kan je mogelijk tot zeven dagen gratis luisteren naar muziek op rara. Toen wij de aanmeldingsprocedure doorliepen, maar ze net voor het ingeven van onze kredietkaartgegevens stopzette, kregen we even later een mailtje – in het Frans, dat wel – met een uitnodiging en een code om de dienst zeven dag gratis uit te proberern.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelCEO van Evernote blijft met bedrijf in contact via robot
Volgend artikelPowerline adapters in mini-uitvoering van D-Link
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.