Erg realistisch actiefiguurtje van Steve Jobs

0
77
Steve Jobs blijft speelgoedfabrikanten inspireren. In februari brengt een Amerikaans bedrijf een wel erg realistische pop op de markt van Apple’s topman die in 2011 overleed.

Eind 2010 was al eerder een actiefiguurtje van Apple’s voormalige CEO te koop. Maar Steve Jobs stuurde destijds zijn advocaten op de fabrikant af om de verkoop ervan te verijdelen. Nu kondigt het bedrijf In icons een 12-inch (ca. 30 cm) actiefiguurtje aan met de wervende tekst: “Opgedragen aan het Genie, de Grote Uitvinder en Visionair Steve Jobs”. De afbeeldingen op de website tonen dat het figuurtje, mét iconische baard en bril, wel heel realistisch is nagemaakt, al heeft het eigenaardige gewrichten.

Kopers krijgen een aantal al even iconische accessoires bij het figuurtje, met onder meer een zwarte coltrui en jeansbroek. Ook twee appels worden meegeleverd waarvan er eentje is aangebeten.
De aangekondigde verkoopprijs bedraagt 119,99 dollar, inclusief verzendingskosten naar Europa. Het actiefiguurtje dat op de website wordt getoond is een prototype en kan volgens de fabrikant nog wijzigingen ondergaan. Het is eind februari 2012 beschikbaar. Als de nabestaanden van Steve Jobs de verkoop tenminste niet verijdelen, want het is onduidelijk of ze toestemming hebben verleend voor het maken en verkopen van het actiefiguurtje.

Vorig artikelNikon’s eerste systeemcamera’s houden van actie
Volgend artikelTablet met quad-core processor van Asus
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.