Home Reviews

OCR programma Nuance is gebruiksvriendelijker, krachtig maar relatief duur

1
409
Met 18 wordt een mens volwassen, maar voor software is versie 18 toch een prestatie. Gaan we ooit nog Windows 18 meemaken? Geen idee, maar voor Nuance OmniPage is het een feit: versie 18 is er en wij hebben hem getest.

Wanneer je een artikel leest in een boek of tijdschrift en je wilt de tekst in je tekstverwerker verder gebruiken, dan heb je een drietal opties. Ben je moedig, dan typ je het ganse stuk over. Je kunt het ook dicteren aan je computer, dan kun je bijvoorbeeld bij het eerder door ons geteste Dragon Naturally Speaking (ook een product van Nuance) terecht. Ofwel scan je het artikel in en laat er dan een OCR programma op los.

Nuance OmniPage 18

Nuance OmniPage 18 (© ; licentie: )

De installatie
Nuance OmniPage 18 is zo’n OCR (Optical Character Recognition) programma. Voor deze review kregen we de professionele versie ter beschikking. Daarom zitten er in de doos twee dvd’s: eentje met OmniPage 18 en PDF Create 7, en een tweede met PaperPort 12. In de gewone versie ontbreken deze twee laatste programma’s
Het principe van OCR is eenvoudig: in een ingescand of gefotografeerd beeld de tekst herkennen, recupereren en indien gewenst, ook de opmaak en de lay-out ervan reconstrueren. Eventuele illustraties in het beeld worden eveneens gerecupereerd.

Aan het werk met OmniPage 18, hier in de klassieke weergave

Aan het werk met OmniPage 18, hier in de klassieke weergave (© ; licentie: )

1 REACTIE

  1. Omnipage is een prima product. Helaas is het betalen minder evident, zo je niet beschikt over een Visa of Mastercard.

    Met het veranderen van bank heb ik die kredietkaart links laten liggen – de banken hebben al voldoende ravage gemaakt! – en toen Omnipage kwam met een upgrade wou ik betalen via de Maestro-functie. Overigens zo geafficheerd op de website.
    Dat ging dus niet.

    Goed, dan maar geen upgrade. Zo een firma en dan niet kunnen betalen? Niet met mij. Punt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.