Internetklanten Belgacom worden gratis wifihotspot, tenzij ze niet willen

1
38
Alle Belgacom internetklanten met beveiligde BBox 2 modem krijgen een tweede, openbaar toegangspunt om gratis te delen met andere Belgacom- en Fon-internetklanten, tenzij ze dat zelf niet willen. Maar dan zullen ze ook geen gebruik kunnen maken van de meer dan vier miljoen andere gratis wifi-hotspots in binnen en buitenland.

Belgacom bouwt samen met het Spaanse internetbedrijf Fon het grootste publieke wifi-hotspotnetwerk in België uit. Op alle BBox2 modems zal Belgacom een tweede openbaar toegangspunt creëren dat gratis gebruikt kan worden door alle Belgacom internetklanten. Dit jaar worden op die manier al 100.000 2 modems opengezet voor Belgacom-internetklanten. Volgend jaar komen er nog meer dan 400.000 bij. Het semipublieke gedeelte is volledig gescheiden van het privé-netwerk. Volgens Belgacom lopen klanten dus geen beveiligingsrisico. Het gedeeld gebruik zal volgens Belgacom ook geen “merkbare invloed” hebben op de eigen internetverbinding, omdat die altijd voorrang krijgt. fon hotspot netwerkHet verkeer over het semipublieke en privé-gedeelte loopt volledig gescheiden. Het semipublieke verkeer op de internetverbinding rekent Belgacom niet door aan de klant die zijn modem openstelt.

Opt-out mogelijk
Nog dit jaar licht Belgacom elke klant met een beveiligde BBox2 modem (via e-mail of via de factuur) in over de configuratie van het semipublieke netwerk. Klanten die verkiezen niet deel te nemen, kunnen zelf wel geen gebruik maken van de andere semipublieke wifi-hotspots. Klanten die de semipublieke hotspot wel aanvaarden, kunnen dat wel en volledig gratis, met dien verstande dat het volume dat je op een semipublieke hotspot gebruikt bijgeteld wordt bij je maandelijkse internetvolume. Klanten met Internet Favorite en Intense, kunnen voortaan dus onbeperkt surfen, zowel thuis als onderweg. Fon heeft ook heel wat buitenlandse hotspots en daar kunnen Belgacom-klanten ook gebruik van maken, net zoals buitenlandse Fon-klanten kunnen surfen via de semipublieke hotspots in het Belgacom-netwerk. Fon heeft in het buitenland al meer dan 4 miljoen Wifi-hotspots.

Foto van Belgacom
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelPrijzen harde schijven verdubbelen omwille van Thaise overstromingen
Volgend artikelTweede generatie Core i7 is 365.000 keer sneller dan allereerste microprocessor
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.