ViewSonic 3D LED-scherm overtuigt

0
47
De ViewSonic V3D231 is een betaalbare 23-inch LED-monitor met 3D weergave via meegeleverde gepolariseerde passieve 3D-brillen. Uiteraard kun je deze monitor ook als gewoon computerscherm gebruiken. Wij hebben hem getest.

De ViewSonic V3D231 ziet er op het eerste zich uit als een doorsnee 23-inch breedbeeldmonitor. Uiterlijk verschilt hij trouwens weinig van de onlangs door ons geteste AOC i2352Vh. De specificaties en het design zijn erg gelijkend, maar de V3D231 heeft iets extra’s: je kunt er stereoscopische beeldenop bekijken. Dit is met andere woorden een 3D Ready scherm.

ViewSonic V3D231

ViewSonic V3D231 (© ; licentie: )

Hij kost 269 euro en dat is 90 euro meer dan bijvoorbeeld de AOC die geen 3D ondersteunt. Maar ViewSonic levert in ruil wel twee benodigde passieve 3D brillen mee: een gewoon exemplaar en een klemversie die je over een bril heen kunt dragen. Overtuigt deze 23-inch LED-monitor zowel in 2D als in 3D? Wij zochten het voor je uit.

In de verpakking
Naast de monitor zelf bevat de doos de afneembare voet, twee passieve 3D-brillen (een normaal exemplaar en een clip-on exemplaar voor brildragers), een cd met drivers, 3D software en elektronische handleiding (ook Nederlandstalig), enkele losse vellen papier met montage- en installatie-instructies en een serie kabels: stroom, vga, dvi en audio. Een HDMI-kabel wordt helaas niet meegeleverd.

Kenmerken
De ViewSonic V3D231 heeft een vaste resolutie van 1920 x 1080 pixels en kan Full HD 1080p videobeelden weergeven. De beelddiagonaal bedraagt 23 inch ofwel 58,4 cm. Deze monitor weegt slechts 3,6 kg, maar is wel 54,5 cm breed en neemt dus heel wat ruimte in beslag op je bureau.

1
2
3
4
Vorig artikelMan bouwt smartphone-dock in zijn kunstarm
Volgend artikelEen op de cloud gerichte opslagoplossing
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.