Intelligente router verbetert dekking van wifi-netwerk

0
60
De router is uitgevoerd in een combinatie van glanzend en mat zwart en staat rechtop, zoals een cilinder

De router is uitgevoerd in een combinatie van glanzend en mat zwart en staat rechtop, zoals een cilinder (© ; licentie: )

Technisch
De D-Link DIR-645 bevat naast de SmartBeam-technologie uiteraard ook alle technische snufjes die je mag verwachten bij een moderne draadloze router. In tegenstelling tot de eerder door ons geteste Linksys E3200 doet de D-Link DIR-645 zijn werk echter alleen op de 2,4 GHz frequentieband aan snelheden tot 300 Mbps. Dit is dus een zogenaamde single-band router. Verder is het toestel IEEE 802.11 b/g/n gecertifieerd (“dual stream n”) en klaar voor het nieuwe internetprotocol, IPv6.

Aansluitingen
Bedrade toestellen kan je aansluiten op één van de vier Gigabit Ethernet-poorten en ook de wan-poort is een Gigabit uitvoering. Ook een SPI-firewall is uiteraard aanwezig.
Net als de eerder geteste Linksys E3200 heeft ook de D-Link DIR-645 een USB-poort aan boord, zodat je bestanden en printers kan delen via het netwerk. D-Link noemt dit SharePort Plus. Je kan een gastnetwerk opzetten en ongeruste ouders kunnen beroep doen op ouderlijk toezicht om hun kroost te beschermen. De D-Link DIR-645 is verder DLNA-gecertifieerd, zodat je mediabestanden eenvoudig kunt delen via je thuisnetwerk. Tot slot kan de DIR-645 op poort gebaseerde QoS aan, zodat de router prioriteit kan geven aan specifiek netwerkverkeer. Dit is vooral belangrijk om IP-telefonie, videostreaming en gaming sneller en stabieler te laten werken.

Installatie
Volgens een opdruk op de doos behelst de installatie en configuratie slechts drie stappen. Eerst voer je de meegeleverde cd-rom uit, je laat de wizard lopen en vervolgens kan je verbinden. De installatie verloopt via de D-Link Click’n Connect wizard.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikeliPhone- en iPod-speakerdock met Music Mood app
Volgend artikelDe Flickr-kaart van de wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.