Intelligente router verbetert dekking van wifi-netwerk

0
60
In veel (grote) woningen is de dekking van het wifi-netwerk vaak ontoereikend of treden er dode plekken op. In de meeste gevallen kan je dit oplossen door het plaatsen van access points of een wireless repeater of extender. Beter kies je bij de aanschaf van een nieuwe router voor een degelijk exemplaar dat zelf een goede dekking biedt. D-Link claimt dat de DIR-645 router dankzij SmartBeam-technologie een groter bereik heeft, zodat een betrouwbare verbinding mogelijk is. Wij hebben deze router uitvoerig getest.

SmartBeam-technologie van D-Link moet zorgen voor een beter bereik en goede prestaties. Leuk, maar hoe werkt dat nu? Dankzij SmartBeam-technologie kan de router continu de signaalsterkte van meerdere aangesloten, draadloze apparaten meten. Met behulp van de zes ingebouwde, intelligente antennes kan de router vervolgens het signaal gericht naar deze toestellen zenden. Volgens D-Link zou je hierdoor in elke uithoek van je woning een sterke en stabiele, draadloze verbinding kunnen maken.

D-Link Wireless N Router with SmartBeam Technology DIR-645

D-Link Wireless N Router with SmartBeam Technology DIR-645 (© ; licentie: )

In de doos
In de doos vinden we naast de D-Link DIR-645 zelf ook nog een aantal accessoires. D-Link levert een Cat. 5e netwerkkabel, een 100-240V voedingsadapter, een cd-rom en documentatie mee. De meertalige snelstartgids is tevens uitgevoerd in het Nederlands. De cd-rom zal je door de installatie loodsen en bevat bovendien een uitgebreide, maar helaas geen Nederlandstalige handleiding.

Design
De D-Link DIR-645 werd voorzien van een opmerkelijk design en dat is dan nog zacht uitgedrukt! Het toestel deed ons in eerste instantie een beetje denken aan de B-box van Belgacom. De router is uitgevoerd in een combinatie van glanzend en mat zwart en staat rechtop, zoals een cilinder. Het D-Link logo is in mat zwart gegraveerd op de schuine zijdes van de DIR-645. De voorzijde biedt plaats aan de aan/uit-knop, een WPS-knop en twee statuslampjes (internet & wireless). Op de achterzijde vinden we een USB 2.0-poort, vier Gigabit lan-poorten, één Gigabit wan-poort en de stroomaansluiting. Tot slot is de reset-knop verwerkt in de onderzijde van de router.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikeliPhone- en iPod-speakerdock met Music Mood app
Volgend artikelDe Flickr-kaart van de wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.