Home Audio / Video

Muziekdienst voor melomanen Qobuz gaat voor kwaliteit

0
102
De Franse muziekstreaming- en koopsite Qobuz is vanaf nu ook bruikbaar in Luxemburg en België (maar nog niet in Nederland). Ze is daarmee sneller dan concurrenten zoals Spotify, dat in België volgens geruchten wellicht pas tegen het einde van dit jaar beschikbaar komt (maar ondertussen wél al in Nederland verkrijgbaar is). Qobuz heeft overigens enkele unieke eigenschappen, waaronder een breed aanbod klassiek, jazz en filmmuziek, downloads in ongecomprimeerde ‘studiokwaliteit’ en streaming in hogere kwaliteit. We hebben Qobuz getest.

Onbeperkte streaming van digitale muziek voor een vaste prijs lijkt het nieuwe model volgens welk de grote meerderheid van de consumenten in de toekomst muziek zal ‘kopen’. Je koopt geen cd’s, sacd’s of muziekdownloads meer, maar krijgt permanent toegang tot een grote database van muziek die je via het internet kunt beluisteren. In het buitenland is er al een breed aanbod aan dergelijke diensten, waarvan Spotify wellicht de bekendste is.

qobuz player fullscreen

Qobuz Player fullscreen (© ; licentie: )

Maar in België bestaat zoiets nog niet. Daar zou binnenkort verandering in komen. Volgens geruchten komt Spotify nog voor het einde van het jaar naar ons land en ook Belgacom en Telenet zouden dergelijke diensten willen lanceren. Ook Sony zou binnenkort met een Belgisch streamingaanbod komen.

Klassiek, jazz, soundtracks en chansons
Het Franse Qobuz is ze echter allemaal te snel af. Voor 13 euro per maand kun je je bij Qobuz abonneren op hun volledige muziekdatabase.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.