Audio / Video | Hardware | Nieuws
Canon PIXMA Pro-1 fotoprinter

Canon fotoprinter gebruikt twaalf afzonderlijke inktkleuren

Canon breidt de PIXMA printerserie uit met een A3+ printer die twaalf afzonderlijke inktkleuren gebruikt. De nieuwe PIXMA PRO-1 is bedoeld voor zowel professionals als serieuze amateurfotografen.

De PIXMA Pro-1 is Canon’s nieuwe vlaggenschip onder de fotoprinters. Het 12-inktsysteem met nieuwe LUCIA pigmentinkten zorgt voor een enorme uitbreiding van het kleurenspectrum en de nieuwe Chroma Optimizer geeft een prints een coating voor een uniforme glans en een hogere dichtheid in zwart. De vijf monochroom inktkleuren produceren zwart-wit prints met superieure detailweergave in donkere en lichte delen met een vloeiende tintgradatie en gereduceerde korrelvorming, aldus Canon.
De PIXMA PRO-1 printer ondersteunt een 1200 dpi invoerresolutie zodat hij het toegenomen aantal pixels van professionele camera’s kan verwerken en vloeiende prints kan produceren met resoluties tot maximaal 4800 x 2400 dpi. De printer maakt gebruik van Canon’s FINE printkop met 12.288 spuitmondjes. Hij heeft ook een nieuw Optimum Image Generating (OIG) systeem dat de kleur van de foto analyseert en de optimale inktcombinatie en het volume van de inktdruppels nauwkeurig berekent. De PIXMA PRO-1 heeft ook drie kleurinstellingen: de nieuwe Photo Colour modus voor frisse blauwe en groene tinten, de Linear Tone modus voor kleuren met lineaire tintkrommen en de ICC Profiles modus voor papierspecifieke kleurprofielen.

Canon PIXMA PRO-1

Canon PIXMA PRO-1


De PIXMA PRO-1 produceert een A3+ print in 2 minuten, 55 seconden in standaard kwaliteit. De printer heeft ook een Ethernet aansluiting om hem via het netwerk te delen en is ook uitgerust met een Hi-Speed USB 2.0-poort. Canon levert de PIXMA PRO-1 met Easy-PhotoPrint Pro plug-in software voor de printerinstellingen en om het printen van batches mogelijk te maken.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon PIXMA PRO-1 is vanaf november 2011 te koop voor een adviesprijs van € 899.

Photo of Canon
Categorieen Producenten
Naar begin pagina.

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

coemption-lozenge