Voor het leven beschermd tegen computervirussen

0
30
Bitdefender Antivirus Essential 2012 is vanaf nu verkrijgbaar met een licentie die geldig is voor het hele leven van de computer waarop het programma wordt geïnstalleerd. Dit antimalwareprogramma valt de gebruiker niet lastig met allerlei meldingen en pop-ups maar doet zijn beschermingswerk volledig in de achtergrond.

Nu Microsoft gratis antimalware heeft voor Windows-gebruikers (vanaf Windows XP), moeten de leveranciers van betalende antimalware op zoek naar alternatieve manieren om geld te verdienen. Gewone gebruikers willen immers steeds minder betalen voor antimalware. Als je de beschrijving van Bitdefender Antivirus Essential 2012 leest dan lijk het wel een functionele kopie van Microsoft Security Essentials. Met één groot verschil: MS Security Essentials is gratis, terwijl je voor Bitdefender Antivirus Essential eenmalig bijna 30 euro betaalt. Daarna mag je de software blijven gebruiken tot de computer waarop je ze hebt geïnstalleerd kapot gaat of buiten gebruik wordt genomen. Bitdefender claimt dat zijn antimalware beter werkt dan die van Microsoft. Bitdefender Antvirus Essential 2012In sommige testen scoort Bitdefender inderdaad op de eerste plaats, maar de verschillen tussen de diverse antimalwareprogramma’s zijn niet erg groot wanneer het aankomt op het beschermen tegen virussen. Je krijgt ook enkele extra’s, zoals Scan Dispatcher, technologie die de impact van de bescherming op de computerprestaties minimaliseert door alleen analyses uit te voeren op momenten waarop de resources het meest beschikbaar zijn. Ook zit er een antiphishing-functie in Bitdefender Antivirus Essential. Die analyseert en blokkeert websites waarachter oplichters schuilen en die persoonlijke en bankgegevens van de gebruiker proberen te ontfutselen. Maar ook hier moeten we opmerken dat zoekmachines zoals die van Microsoft (Bing) en Google dat tegenwoordig ook al doen. De antivirusdatabase wordt om het uur geüpdatet, terwijl Microsoft dat maar om de 24 uur doet. Je wordt ook niet meer gestoord door vervelende pop-up vensters, configuraties, alerts of onderbrekingen. De software doet zijn werk volledig op de achtergrond.

Foto van BitDefender
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelTomTom app werkt nu in hoge resolutie op Apple iPad
Volgend artikelKrachtige 14-inch laptop in slanke behuizing
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.