Interessante vernieuwingen in nieuwe versie Chrome

0
112
Dit artikel is deel 21 van 21 in het DiskIdee dossier Browsers
DossiernavigatieNieuwe versie Chrome, maar niet sneller
Blijkbaar zijn ze niet bijgelovig bij Google, want ze durven het aan om een versie 13 van de webbrowser Chrome op de markt te brengen met enkele toch wel interessante vernieuwingen.

Deze keer geen nieuwe versie met enkel “weer een beetje sneller, nog een beetje veiliger, een iets verhoogde compatibiliteit” en zo verder. Dat zit er ook wel in, maar daar willen we geen (digitaal) papier aan vuil maken.

Instant Pages
Een eerste opmerkelijke vernieuwing is de Instant Pages. Dat is de naam die Google bedacht voor wat anderen “pre-rendering” plegen te noemen, het op voorhand klaarmaken van webpagina’s.

Google Chrome 13 toont het resultaat onmiddellijk na het klikken

Google Chrome 13 toont het resultaat onmiddellijk na het klikken (© ; licentie: )

Dat geeft de indruk dat webpagina’s bliksemsnel ingelezen worden – in het promotiefilmpje vernoemt Google zelfs 0,00 seconden – maar in feite is het een trucje. Google Chrome raadt gewoon wat de volgende pagina zal zijn waar je naartoe gaat. Zit je bijvoorbeeld in Google ‘s zoekmachine, dan is de kans nogal groot dat je naar de eerste treffer surft. Misschien is het niet wat je zoekt, maar om dat te weten te komen moet je toch eerst eens gaan kijken. En trucje of niet, het is leuk wanneer die pagina dan op je scherm floept in plaats van in stukken en brokken opgebouwd te worden.

1
2
3
4
Vorig artikelHardware-upgrade naar SSD
Volgend artikelMicrosoft lacht met Google Mail om Office 365 te promoten
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.