Voordelen en gevaren van een virtueel professioneel netwerk

0
394
Xobni als sidebar

Xobni als sidebar (© ; licentie: )

Integratie met Google Apps en Outlook
Sociale netwerken bevatten een schat aan informatie, maar als je meerdere netwerken tegelijk gebruikt wordt het soms moeilijk om het overzicht te behouden. Bovendien zou het handig zijn als je de informatie die je lokaal hebt opgeslagen, kunt verbeteren en aanvullen met informatie uit sociale netwerken. Gelukkig verschijnen er steeds meer tools die je daarbij helpen. Xobni, Microsoft Outlook Social Connector en Gist zijn programma’s die je zeker een keer moet uitproberen als je een intensieve gebruiker bent van sociale netwerken.
Xobni is een Windows-plug-in die informatie uit onder andere Hyves, Facebook, LinkedIn en Twitter integreert in Outlook. Het koppelt ook alle uitgewisselde e-mails aan jouw contacten. De Outlook Social Connector van Microsoft werkt zoals Xobni, maar is iets lastiger om te installeren omdat je voor elk netwerk nog een aparte connector moet downloaden en activeren. Gist gaat een stap verder en kan je gebruiken om complete dossiers aan te leggen van je contacten. In deze dossiers wordt alle informatie over een contact verzameld, van adresgegevens tot publicaties en organisaties waarmee ze verbonden zijn. Maar ook alle e-mails die je met een contact uitwisselt, komen in diens dossier terecht. En al die informatie is doorzoekbaar.

Gist als Blackberry app

Gist als Blackberry app (© ; licentie: )

Deze webdienst kun je integreren met Firefox, Google Docs/Apps, Lotus Notes en via een Windows-plug-in ook met Outlook. Gist haalt zijn informatie van het web en uit Facebook, LinkedIn, Salesforce en Twitter.

1
2
3
4
5
Vorig artikel14-jarige laat Twitter–bot waarschuwen bij aardbevingen
Volgend artikelRaw-foto’s direct in Windows Explorer bekijken
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.