Voordelen en gevaren van een virtueel professioneel netwerk

0
395

LinkedIn en Facebook bieden vergelijkbare mogelijkheden; Facebook paste in december zelfs zijn profielpagina’s aan om die meer te doen lijken op die van LinkedIn. Maar LinkedIn bevat veel minder ruis dan Facebook, op voorwaarde dat je van bij het begin selectief bent met het leggen en aanvaarden van nieuwe contacten.

facebook

facebook (© ; licentie: )

LinkedIn

LinkedIn (© ; licentie: )

Het heeft geen nut om, zoals sommigen doen, zoveel mogelijk contacten te verzamelen. Een goede vuistregel is om alleen virtueel contact te onderhouden met mensen die je ook echt professioneel hebt ontmoet, bijvoorbeeld tijdens een congres. LinkedIn is trouwens ideaal om het contact te herstellen met voormalige collega’s, oud-medewerkers en medestudenten. Het wordt door velen succesvol gebruikt om een nieuwe job te zoeken of om iemand te rekruteren. Verder blijf je via LinkedIn op de hoogte van de carrièrewendingen van jouw contacten en kun je jouw netwerk gebruiken om leveranciers te vinden.

1
2
3
4
5
Vorig artikel14-jarige laat Twitter–bot waarschuwen bij aardbevingen
Volgend artikelRaw-foto’s direct in Windows Explorer bekijken
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.