Windows netbook die je ook als tablet kunt gebruiken

1
92
Dell Inspiron duo

Dell Inspiron duo (© ; licentie: )

Dell brengt de Inspiron duo uit, een compacte laptop of eerder netbook die je kunt converteren naar een tablet. Besturingssysteem van dienst is Windows 7. Als dat maar goed afloopt… wij hebben de Inspiron duo getest.

De Dell Inspiron duo is een 10,1-inch Windows-netbook met een draaibaar scherm, zodat je er ook een tablet van kunt maken. Deze converteerbare tablet draait Windows 7 Home Premium. Optioneel kun je er een duo-audiostation bij kopen met JBL-luidsprekers, zodat je de Inspiron duo ook als entertainmentcentrum kunt gebruiken.

Uitrusting
Hoewel Dell  deze Inspiron duo een “tablet pc laptop” noemt, is het eigenlijk eerder een “tablet netbook”. De uitrusting is immers die van een doorsnee Intel Atom-gebaseerde netbook, met dat verschil dat je het 10,1-inch scherm kunt omdraaien en dat dit scherm aanraakgevoelig is. Processor is een dual-core Intel Atom N570 aan 1,66 GHz, aangevuld met 2 GB 800 MHz DDR3 SDRAM. Er zit geen speciale grafische chip in, je moet het doen met de standaard Intel GMA 3150 die gelukkig geen videogeheugen afsnoept van het werkgeheugen. Er steekt ook een SATA-harde schijf in met een capaciteit van 250 GB. WiFi 802.11b/g/n en Bluetooth 3.0 zijn eveneens van de partij. Het scherm heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels. Er zit ook een 1,3 megapixel webcam in, maar die is alleen bruikbaar wanneer je de Inspiron duo als netbook gebruikt en dus niet als je hem als tablet gebruikt. Verder krijg je nog twee USB 2.0 aansluitingen, een audiolijnuitgang en een microfooningang. De Inspiron duo weegt 1,54 kg, wat licht is voor een laptop, maar zwaar voor een tablet.

1
2
3
Vorig artikelNieuwste generatie devolo Powerlines maken je netwerk sneller
Volgend artikelLaptop met Chrome (web)besturingssysteem
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.