Nieuwste generatie devolo Powerlines maken je netwerk sneller

4
178
devolo dLAN 500 AVmini Powerline

devolo dLAN 500 AVmini Powerline (© ; licentie: )

Dankzij Powerline-adapters kan je eenvoudig een datanetwerk creëren dat werkt via het bestaande elektriciteitsnetwerk in je woonst. Deze technologie is zeker niet nieuw, maar evolueert nog elke dag. Onlangs bespraken we de D-Link DHP-500AV Powerlines en nu is het de beurt aan de dLAN 500 AVmini Powerline-adapters van devolo.

De huidige HomePlug AV specificatie ondersteunt theoretische snelheden tot 200 Mbps. De nieuwe devolo dLAN 500 AVmini Powerline-adapters zijn compatibel met de HomePlug AV / IEEE 1901 specificatie. IEEE 1901 is volledig compatibel met de huidige HomePlug AV specificatie en de nieuwe HomePlug AV2 specificatie.

In de doos
In de doos vinden we drie dLAN 500 AVmini Powerline-adapters. Verder levert het Duitse devolo ook nog enkele accessoires mee bij deze Network Kit. We vinden nog drie degelijke cat.5e netwerkkabeltjes, een snelstartgids en een cd-rom in de verpakking. Meer hoeft dat niet te zijn om van start te gaan.

Design
De devolo dLAN 500 AVmini (MT2277) adapters wijken qua design nauwelijks af van de eerder besproken devolo dLAN 200 AVmini adapters. Ze zijn nog steeds uitgevoerd in een witte glanslak. Op de voorzijde zien we, onder het devolo-logo, de drie gekende statuslampjes (Power, dLAN en Ethernet). Net daaronder zien we ook de opdruk ‘500 Mbps’. Dit geeft aan dat we hier te maken hebben met de nieuwe, snellere opvolger van de dLAN 200 AVmini adapters. De behuizing van de adapter is rondom voorzien van fijne roostertjes voor de warmteafvoer. De onderzijde van de adapter biedt plaats aan een Gigabit Ethernet RJ-45 poort en een coderingsknop.

1
2
3
4
Vorig artikelHumor in de productbeoordelingen op Amazon.com (1)
Volgend artikelWindows netbook die je ook als tablet kunt gebruiken

4 REACTIES

  1. Groetjes
    ik ben reeds een hele tijd op zoek naar een powerline voor Telenet Fibernet zou deze Devolo daar sterk genoeg voor zijn want met een snelheid van 200 krijg ik geen juiste snekheid van telenet.

    dank u

    • Willy,

      Dan zou ik toch denken dat het probleem niet bij de Devolo’s ligt. Ik werk hier op de oude generatie van Devolo’s (85 mbps) en haal daarmee nog steeds de allerhoogste snelheid die ik bij Telenet kan halen (3 MBps). Je Fiberneet is natuurlijk sneller dan mijn “gewone” kabel, maar met de 200 mbps zou je normaal gezien ook de maximumsnelheid moeten kunnen halen die Telenet vermeldt. Eventueel eens testen wat het geeft zonder verlengkabels/kattenkoppen/enz? ‘k Heb namelijk al wel gemerkt dat de verliezen van meerdere verlengkabels achter elkaar vrij snel sterk oplopen bij die Devolo’s…

  2. Hallo Nick, ik ben al een tijdje aan het proberen uit te vogelen welke merk van powerline adapter het meest geschikt zou kunnen zijn voor de verbinding met bewakingscamera’s, want liefst van al via powerline dan via wifi. Naar ik enkele dagen geleden begrepen heb moeten die camera’s IP camera’s zijn en kan ik er maar 2 of maximaal drie via deze adapters bereiken. Ik wil er vijf of zes kan dat ? En kunnen ze dan automatische gelijktijdig bekeken worden of ben ik uiteindelijk verplicht om naar een totaal systeem te gaan zoals Marmitek Ip camera’s met ingebouwde webserver ?
    Kan jij of iemand mij helpen om bij deze installatie, ik ben geen digibeet maar die adapters zijn toch vrij nieuw en ken hun mogelijkheden en beperkingen nog niet zo goed. Dank voor een antwoordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.