Goedkope Android-tablet die vooral geschikt is als e-reader

6
52
Archos 70 internet tablet 8 GB

Archos 70 internet tablet 8 GB (© ; licentie: )

De Archos 70 is een opvallend dunne, lichte en betaalbare Android-tablet. Als tablet heeft hij een aantal beperkingen, waaronder niet-standaard hardware, waardoor deze tablet niet compatibel is met Google’s Android Market. Als e-reader met kleurenscherm blinkt de Archos 70 echter wel uit, zo blijkt uit onze test.

De Archos 70 internet tablet met 8 GB flash-geheugen die we hier testen is al enige tijd op de markt, maar recent kreeg het apparaat een software-update naar Android 2.2 en ook een grotere, maar wel iets dikkere en zwaardere broer met een interne harde schijf van 250 GB. De versie met 8 GB geheugen kost 249 euro, terwijl die met 250 GB opslagruimte 50 euro duurder is. Voor een tablet zijn dat redelijke prijzen. Recent bracht Archos een nog goedkopere, uitgeklede versie uit, de Archos 70B e-reader die op de eerste plaats bedoeld is om er elektronische boeken, tijdschriften en documenten op te lezen. Die kost slechts 125 euro en biedt slechts plaats aan 4 GB opslagruimte. Bij alle versies kun je het interne geheugen overigens uitbreiden met een SD-geheugenkaartje. Wij bekijken in dit artikel de Archos 70 8 GB met firmware-update naar Android 2.2.

In de doos
Naast de internet tablet bevat de doos een externe voeding (geen usb-type, maar een met een traditionele plug), een usb-kabel, simpele en goedkoop aanvoelende oortjes en een beknopte meertalige handleiding (ook Nederlands).

1
2
3
4
Vorig artikelKleurenmultifunctionals met personaliseerbaar aanraakscherm
Volgend artikelNieuwe Aldi laptop met Fastboot
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

6 REACTIES

  1. hello

    ik bezit geen tabled, en heb er nog nooit één gebruikt.
    Wat ik totaal onbegrijpelijk vindt bij andere merken,
    is het fijt dat ze verkocht worden met zo’n klein opslagcapaciteit (8, 16, 32 gb)

    Als je thuis over ee draadloos PC/netwerk beschikt, zal dat wel geen probleem zijn. gezien je je bestanden streamt vanuit je netwerk opslag en of computer.

    …. maar een maal je buitenhuis bend, beschikt je daar niet meer over.

    wat gedaan als je op reis wilt gaan ???
    één film, een honderdtal mp3 en de boel is al volgelopen.

    hoe krijg je er dan nog je vakantie fotos er nog bij ??

    tot nu toe heb ik gemerkt dat Archos het enige merk is die over een serieuze harddisk beschikt.

  2. Sorry, maar bij de Archos 70 250 GB is géén mogelijkheid een SD kaart te gebruiken. Wel kun je veel films en informatie opslaan… Een echt multimedia talent.
    En wel zo gemakkelijk. Gewoon muziek in de muziekfolder, de films in de videofolder en de foto’s in de dcim folder kopieeren en klaar…. er zijn geen extra programma’s nodig, er hoeft niet geconverteerd te worden. De meeste formaten kunnen worden afgespeeld. En toen ik gisteravond een film die op de Archos stond op mijn tv wilde kijken, gebruikte ik de Archos als harde schijf. Je kunt dan een usb kabel aansluiten en deze weer op je multimediaspeler aansluiten of je kunt ook d.m.v. een hdmi kabel de films vanuit je Archos op tv afspelen.
    Maar zelfs op de Archos, ondanks de “lage beeldoplossing” zijn de meeste films een genot op het kleine Beeldscherm.
    Muziek idem. Ik heb veel muziek op de Archos staan en kan overal ervan genieten.
    De grote harde schijf is fantastisch. Misschien dat ik er wel een SSD erin zet, zodra de garantie is afgelopen… maar dat zien we dan wel weer…

  3. Merk op dat zo uit de doos deze tablet niet de laatste flash videos kan spelen. Je dient eerst een update to installeren, een process dat niet moeilijk is. Je registreert eerst je apparaat bij Archos, en vervolgens staat de update in je account klaar om gedownload te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.