Inhoud is koning

1
60

Zoals met veel internetdiensten is er een ongelooflijk brede keuze in blogsoftware. Bij de meer uitgebreide pakketten vervaagt trouwens de grens tussen een blog en een CMS of Content Management Systeem. Het zal je dan ook wel niet verwonderen dat nogal wat CMS-software zelf blogging ondersteunt, al dan niet via een plug-in. Eventueel kan op die manier specifieke blogsoftware geïntegreerd worden in een groter CMS. De drie bekendste specifieke blogplatforms zijn WordPress, Blogger (een dienst van Google) en Typad Pro. Die bespreken we kort op het einde van dit artikel.

Microbloggen
twitterMaar misschien zie je een volledige blog niet zitten, bijvoorbeeld omdat je geen tijd of inspiratie hebt om regelmatig grotere artikels te publiceren. Dan is er als alternatief de microblogdienst Twitter. Je kunt via Twitter sms-achtige korte berichtje delen met anderen. Daarin kun je ook een link en zelfs een verwijzing naar een foto of video plaatsen. Maar voor ingewikkeldere onderwerpen waarvoor meer tekst en eventueel grafieken, foto’s en andere multimedia vereist zijn, kun je beter een traditionele blog gebruiken. Twitter kan dan natuurlijk wel nog dienen om jouw “grote” blog te promoten.

De auteur van dit artikel kan op Twitter gevolgd worden onder de gebruikersnaam Jozefs.

1
2
3
4
Vorig artikelTrio 2View compactcamera’s van Samsung
Volgend artikelAngry birds vliegen fysieke wereld binnen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Ik blog ook, alleen valt het mij op dat mensen die WordPress gebruiken, bijvoorbeeld Joomla volledig negeren, overigens is dat andersom ook zo.
    Maar goed, prima info, maakte een hoop duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.