Google diensten: wat kun je ermee en is het veilig?

0
60

Ter verdediging van Google kunnen we aanvoeren dat het op zijn Privacy Center-website informatie geeft over hoe het informatie verzamelt en wat het met die informatie uitvoert. Het biedt op die site ook allerlei manieren aan om zijn cookies en de verzamelde informatie te verwijderen of tegen te houden. Verder kun je in jouw Google Account, die bereikbaar is via de Google Toolbar of via het instellingenmenu van de meeste Google-diensten, bekijken welke informatie Google over jou heeft opgeslagen. Klik daartoe op “View data stored with this account” rechts bovenaan.

Google Dashboard

Schrik niet als je je persoonlijke Google Dashboard opent, want Google weet wellicht meer van je dan je denkt (© ; licentie: )

Schrik niet! Google weet wellicht meer over je dan je zelf beseft. Maar in het Google privacy-dashboard kun je wel per dienst heel gedetailleerd regelen wat Google mag bewaren en wat het moet verwijderen. Als je een bewuste gebruiker bent, hoef je dus geen schrik te hebben voor jouw privacy. Maar het kost wel veel werk om alles in te stellen zoals je het zelf wilt. En Google speculeert er natuurlijk op dat de meeste gebruikers daar te onwetend of te lui voor zijn. Aan jou nochtans de keuze of je een bewuste Google-gebruiker wil zijn of worden.

1
2
3
4
Vorig artikelVirtueel op reis door Engeland met oude kleurenfilms
Volgend artikelEen wereld vrij van logo’s (of toch bijna)
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.