Multimedia | Testen
Sony PlayStation Move en Microsoft Kinect review

Sony PlayStation Move versus Microsoft Kinect

Microsoft Kinect (boven) en Sony PlayStation Move (onder)

Microsoft Kinect (boven) en Sony PlayStation Move (onder)

Het zijn spannende tijden voor de gamessector. In september lanceerde PlayStation immers zijn PlayStation 3 Move en deze maand bracht Microsoft zijn veelbesproken Kinect op de markt. Beide fabrikanten hebben daarbij de ambitie een innovatieve spelervaring te bieden. Of dat lukt, is uiteraard de vraag. Eén ding is alvast zeker: bewegen is de boodschap.

Er is heel wat veranderd sinds PlayStation in 2003 zijn Eye-Toy in de gameswereld introduceerde. Toen was er bij heel wat gamers vaak nog veel schroom om gek te doen voor een cameraatje op hun PlayStation 2. Maar met de komst van de Nintendo Wii kwam daar verandering in. Gamen werd iets intuïtiefs waarbij je nu eenmaal de echte bewegingen voor je televisie nadoet. Door de eenvoud – geen ingewikkelde controller met vele knopjes – werd een heel nieuw publiek aangesproken, dikwijls mensen van alle leeftijden die nooit eerder hadden gegamed. Het immense succes maakte al snel duidelijk dat bewegingsgestuurd gamen de toekomst zou worden. En die tijd is aangebroken!

De technologie – PS3 Move
De PlayStation 3 Move bestaat uit drie onderdelen: de Eye-camera, de met een bol uitgeruste Motion Controller en de optionele Navigation Controller. Deze laatste bevat een deel van de knopjes van de normale controller, maar in principe kan je ook gewoon de linkerhelft van een standaard DualShock-controller gebruiken.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

5 reacties bij Sony PlayStation Move versus Microsoft Kinect

 • 2
  kevin zegt:

  littlewolvie:
  Ik moet je inderdaad gelijk geven in het feit dat het
  van je persoonlijke smaak afhangt.
  Ik heb zelf een Xbox 360 maar toch vind ik dat de Playstation 3 toch veel plus punten heeft, het is gewoon meer een multimedia aparaat.
  Maar met de kinect hebben ze voor mij een flink plus punt gemaakt, omdat het toch wel een nieuw concept is op mooie kwaliteit.
  En de move is gewoon een upgrade van de Wii Nunjuk.
  Ik denk gewoon dat ze de Xbox 360 toen destijds te snel wouden uitbrengen i.v.m. de ps3.
  Sony heeft op die manier zo veel dingen kunnen aanpassen wat er wel goed en niet goed was.
  En dat is nu gewoon andersom is gegaan, dat sony dacht oh sh*t hun komen met wat nieuws voor familie gebruik laten wij ook even wat nieuws maken.
  Ik denk dat Sony ook wel zoiets had kunnen maken als ze er meer tijd in hadden gestoken.
  (Kijk naar de Eye-toy)
  Toch de beste oplossing Alle consoles op dit moment in 1 dan heb je een mooi speeltje!!

  0
 • 1
  Kairisan zegt:

  Het zijn alle twee zeer goede alternatieven voor de Nintendo Wii.
  Beide systemen beschikken over veel beter beeld en uitgebreidere spelmogelijkheden,
  ze kunnen beide ook dienst doen voor andere toepassingen, zoals DVD’s en andere media af te spelen.
  Bovendien beschikken de XBOX360 en de Playstation 3 beide over een indrukwekkende bibliotheek aan kwalitatieve games terwijl men bij de Nintendo Wii de goede tittels amper op twee handen kan tellen.

  De reden van deze post is om mensen te behoeden van een dergelijke eindejaar miskoop zoals de Wii. Ik heb zelf alledrie de producten en het valt me steeds op wat voor een zwak pakket de Wii aanbied in vergelijking met de serieuze systemen zoals de XBOX360 of Playstation 3.

  0
  • 1.1

   Bedankt, Kairisan. En als je dan de vergelijking moet maken tussen Xbox360 en PS3, wat is dan je mening?

   0
   • 1.1.1
    littlewolvie zegt:

    Jozef: Ik denk dat het vooral van je persoonlijke smaak afhangt (ben je nogal MS minded of heb je het eerder voor Sony). Ik heb zelf de 3 systemen en merk dat ik voornamelijk op de PS3 speel). Vroeger durfden platform exclusives nog wel eens een rol te spelen, maar dat is dezer dagen veel beperkter (er zijn er nog, denk maar aan God of War, Killzone, Resistance, Uncharted… voor de PS3 en Gears of War voor de 360). Grafisch zijn ze mekaar waard. Persoonlijk blijf ik er van overtuigd dat de PS3 meer te bieden heeft en technisch superieur is. Maar in de praktijk merk je daar maar weinig van. De niet standaard en volgens sommigen moeilijke opbouw van de machine zorgen er immers voor dat heel wat ontwikkelaars eerst een versie ontwikkelen voor PC/X-Box en die vervolgens snel porten naar de PS3. Hierdoor ga je de machine uiteraard niet tenvolle benutten en krijg je vaak zelf eens iets minderwaardige versie. Zonde, maar spijtig genoeg een economische realiteit. Ik heb zelf een PS3 eerste generatie (60GB) en een 360 Elite. Mijn gevoel is dat de PS3 van hoogwaardigere kwaliteit is en standaard ook over meer functionaliteiten beschikt. De PS3 Lite vond ik persoonlijk een stap achteruit op dat vlak en de nieuwe generatie 360 is dan weer een stap vooruit.

    Andere punten om misschien in het achterhoofd te houden.

    – Bij de PS3 kan je op perfect legale wijze je hard disk vervangen door een groter exemplaar (heb er zelf eentje van 500GB in gestoken) zonder je garantie te verliezen.

    – De PS3 heeft een blu-ray speler. Dezer dagen kosten die dinger echter niet zoveel meer.

    – Het PS3 online netwerk is gratis, maar spijtig genoeg minder stabiel en van mindere kwaliteit.

    – De PS3 is niet te hacken, als je begrijpt wat ik bedoel, tenmiste niet als je online wil blijven gaan.

    – PS3 games zijn region free, zeker een pluspunt wat mij betreft!

    – Grootste minpunt van de PS3 is voor mij het feit dat er geen backwards compatibiliteit is met PS2 games (op de oorspronkelijke 60GB versie na. Die kost tweedehands dan ook vaak meer dan een nieuwe PS3). Dit was echt een blunder van formaat van Sony en een slag in het gezicht van trouwe fans. De 360 ondersteunt toch nog heel wat oude X-Box games.

    – Als ik me niet vergis, ondersteunt de nieuwe 360 wifi 802.11n.

    Echt doorslaggevende punten zijn er voor mij niet meer. Het hangt dus meer van je persoonlijk smaak af. Feit is ook dat beiden een systeem van trophies/achievements ondersteunen. Als je dat belangrijk vindt, heb je nogal de neiging om steeds op hetzelfde systeem te spelen, teneinde je niveau op te krikken. 😉

    0

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>