LG Optimus One zet betaalbare stap naar Android 2.2

0
72
LG Optimus One (LG-P500)

LG Optimus One (LG-P500) (© ; licentie: )

Smartphones met de nieuwste versie van het Android besturingssysteem liggen in de winkels. We ontvingen van LG de Optimus One en bekeken aan de hand van deze smartphone wat Android 2.2 te bieden heeft.

In de Optimus serie introduceerde LG onlangs twee Android 2.2 smartphones. De LG Optimus One (P500) en de LG Optimus Chic (E720). Die laatste is bedoeld voor mensen die een wat chiquere – vandaar de naam – smartphone wensen. Dit toestel is iets compacter dan de Optimus One en heeft een wat hoekiger ontwerp, maar vrijwel vergelijkbare specificaties. Wij hebben de Optimus ONe (P500) getest.
Deze quadband smartphone ondersteunt 3G en 802.11b/g. De integratie met de Google-diensten wordt onderstreept op de achterkant van het toestel die duidelijk vermeldt: “with Google”. Op de achterzijde zien we ook nog de lens van de 3 megapixel camera. De voorzijde wordt beheerst door het 3,2-inch capacitief lcd-scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Onder het scherm vind je de vier traditionele toetsen van een Android-smartphone.
Het metalen accent dat doorloopt over de hele zijkant van het toestel en waarin ook de volumeknop is verwerkt, maken van de Optimus One een stijlvol mobieltje. Een cameraknop heeft de One niet; je bedient de camera volledig met het aanraakgevoelig scherm.

In de doos
Naast de smartphone levert LG bij de Optimus One een stroomadapter met een usb-kabel die je ook gebruikt om de smartphone te verbinden met een pc, een set oortjes en een papieren gebruikershandleiding.

1
2
3
4
5
Vorig artikelDesign telefoon voor professionelen
Volgend artikelE-boeken sturen papier nog niet naar prullenbak
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.