Nuttige tips voor de aankoop van een tv-toestel

3
275
Philips Net TV

Philips Net TV (© ; licentie: )

Internet TV
Lange tijd beschouwden we de computer als een geduchte concurrent voor de tv. Nu onze tv echter sterk mee aan het evolueren is, valt de concurrentie voor een stuk weg. Internet op tv is één van de nieuwste evoluties in het televisielandschap. Philips noemt deze toepassing Net TV. Een deel van de internetcontent is volledig afgestemd op het tv toestel. De topmodellen van Philips beschikken over draadloze internettoegang. Volledige internettoegang behoort tot de mogelijkheden. Philips maakt hiervoor gebruik van een volledige browser, maar werkt ook samen met verschillende (bekende) sites om een aangepaste lay-out aan te bieden die sterk vereenvoudigd is ten opzichte van de originele site. Philips biedt op de startpagina een snelle toegang tot internetcontent. Je bedient natuurlijk alles met de afstandsbediening van je tv. Een extern toetsenbord behoort momenteel nog niet tot de mogelijkheden. Hoe dan ook is de volledige browserfunctionaliteit zeker de moeite waard en op dit moment heeft Philips hiermee een unicum in huis.

Sony Bravia Internet Video

Sony Bravia Internet Video (© ; licentie: )

Sony biedt ook internet op de tv aan. Sony noemt dit Bravia Internet Video en Bravia Internet Widgets. Bij Sony ben je echter gebonden aan de content die de fabrikant je aanbiedt, want er is geen volledige browserfunctionaliteit. Enkele websites die je kan bekijken zijn onder andere YouTube, DailyMotion, … Sony heeft veel potentieel voor het aanbieden van internetcontent. Sony Pictures en Sony Music zitten daar natuurlijk voor iets tussen. Nu nog afwachten hoe het zal evolueren. Toch nog even aanhalen dat andere fabrikanten vergelijkbare internetdiensten aanbieden. Deze allemaal overlopen zou ons echter te ver leiden.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelHeadsets met ondersteuning voor Super Wideband Audio
Volgend artikelEnergiezuinige en ultraslanke Full HD-monitoren

3 REACTIES

  1. De bedoeling was in dit artikel te kijken naar de tv technologie en niet naar netwerktechnologie. DLNA gaat verder dan de tv-wereld alleen, het zit ook in allerlei andere apparatuur. DLNA is weliswaar een interessant onderwerp om ook eens te behandelen, we zetten het op ons lijstje.

  2. hoe zit het met DNLA,
    waarom wordt dit onderwerp niet besproken in dit artikel ?
    nochthans veel actueler en interessanter dan dat exotische en weinig interessante 3D gedoe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.