Nuttige tips voor de aankoop van een tv-toestel

3
275

HDMI 1.4
De HDMI-kabel is ondertussen de standaard geworden voor het verbinden van diverse toestellen. De High Definition Multimedia Interface wordt ook regelmatig geüpdatet. Onlangs nog werd de HDMI specificatie 1.4 gelanceerd. Met deze specificatie worden een groot aantal nieuwe features toegevoegd aan de HDMI-kabel.

HDMI 1.4 kabel

HDMI 1.4 kabel (© ; licentie: )

De belangrijkste nieuwe functie zal het Audio Return Channel zijn. Dit moet het aantal benodigde kabels verminderen. Vroeger moest je om geluid van je tv (met ingebouwde tuner) naar je home cinema-systeem te sturen, gebruik maken van een aparte audiokabel. HDMI 1.4 lost dit probleem op door via dezelfde HDMI-kabel het geluid terug te sturen. Er wordt ook een HDMI Ethernet Channel toegevoegd. Dit is een extra datakanaal dat snelle (100 Mbps) bi-directionele communicatie via de HDMI-kabel toelaat. Dit laat ook weer toe om het spinnenweb van bekabeling achter je tv te verminderen. Tot slot kondigt HDMI Licensing ook nog een nieuwe connector aan: Micro HDMI Connector. De connector ondersteunt 1080p resoluties voor draagbare apparaten en is ongeveer de helft kleiner dan de bestaande HDMI Mini Connector. Ook 3D over HDMI werd gestandaardiseerd.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelHeadsets met ondersteuning voor Super Wideband Audio
Volgend artikelEnergiezuinige en ultraslanke Full HD-monitoren

3 REACTIES

  1. De bedoeling was in dit artikel te kijken naar de tv technologie en niet naar netwerktechnologie. DLNA gaat verder dan de tv-wereld alleen, het zit ook in allerlei andere apparatuur. DLNA is weliswaar een interessant onderwerp om ook eens te behandelen, we zetten het op ons lijstje.

  2. hoe zit het met DNLA,
    waarom wordt dit onderwerp niet besproken in dit artikel ?
    nochthans veel actueler en interessanter dan dat exotische en weinig interessante 3D gedoe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.