Nuttige tips voor de aankoop van een tv-toestel

3
275

Over hertzen
Fabrikanten slingeren de hertzen rond onze oren. Waarom al dat gedoe? De Duitse natuurkundige Heinrich Rudolf Hertz (1857 – 1894) werd bekend vanwege de ontdekking van radiogolven. De SI-eenheid van frequentie (hertz) werd naar hem genoemd. 1 Hz komt overeen met één seconde. Wanneer we in televisietermen spreken over hertzen zijn er drie mogelijkheden: 50 Hz, 100 Hz en 200 Hz. 50 Hertz tv’s zijn nog steeds verkrijgbaar (in het low-end segment). 50 Hz tv’s zijn een pak minder vloeiend dan hun 100 Hz broertjes. 100 Hz tv’s geven een vloeiender en dus rustiger beeld weer. Het verschil tussen 100 en 200 Hz is minder groot, maar het verschil is er wel degelijk.

Onder meer Samsung werkt met 600 Hz subfield motion

Onder meer Samsung werkt met 600 Hz subfield motion (© ; licentie: )

Tot slot zijn er ook nog subfields motion tv’s beschikbaar (bijvoorbeeld 600 Hz). Samsung werkt bijvoorbeeld met 600 Hz subfield motion. Een standaard (50 Hz) tv geeft 50 frames per seconde weer en Samsung werkt met frames met 12 subvelden. 50 x 12 = 600 subvelden per seconde. Dit zou volgens de fabrikant meer detail en betere kleuren opleveren.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelHeadsets met ondersteuning voor Super Wideband Audio
Volgend artikelEnergiezuinige en ultraslanke Full HD-monitoren

3 REACTIES

  1. De bedoeling was in dit artikel te kijken naar de tv technologie en niet naar netwerktechnologie. DLNA gaat verder dan de tv-wereld alleen, het zit ook in allerlei andere apparatuur. DLNA is weliswaar een interessant onderwerp om ook eens te behandelen, we zetten het op ons lijstje.

  2. hoe zit het met DNLA,
    waarom wordt dit onderwerp niet besproken in dit artikel ?
    nochthans veel actueler en interessanter dan dat exotische en weinig interessante 3D gedoe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.