Nuttige tips voor de aankoop van een tv-toestel

3
274

Veel mensen spenderen wekelijks heel wat uurtjes voor de televisie. We vinden het even vanzelfsprekend als eten en drinken. Toch zijn veel mensen niet op de hoogte van de gebruikte technologieën. Daarom gaan we in dit artikel een aantal belangrijke technologieën als lcd, plasma, led, 3D en andere bespreken.

We hadden hier nu een heel verhaal over de geschiedenis van de televisie kunnen vertellen met vermelding van belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de tv-industrie. Dat gaan we niet doen. In plaats daarvan gaan we bekijken wat de verschillende, courante technologieën zijn (zonder te ver in detail te treden) en jou enkele nuttige tips geven die je kunnen helpen bij de aanschaf van een nieuw tv-toestel.

LCD
Veel mensen hebben het vaak over ‘een platte tv’. In de meeste gevallen bedoelen ze dan een Liquid Crystal Display, ofwel lcd. Een lcd werkt dus met vloeibare kristallen. Door elektrische manipulatie van deze kristallen wordt rood, groen of blauw licht doorgelaten.

Cold Cathode Fluorescent Lamp (ccfl)

Cold Cathode Fluorescent Lamp (ccfl) (© ; licentie: )

De manipulatie van de pixels gebeurt door zeer kleine transistoren die zijn aangebracht op een dunne film op een glazen plaat. Als we dan de verlichting van een lcd-tv bekijken, heb je twee mogelijkheden: ccfl of led.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelHeadsets met ondersteuning voor Super Wideband Audio
Volgend artikelEnergiezuinige en ultraslanke Full HD-monitoren

3 REACTIES

  1. De bedoeling was in dit artikel te kijken naar de tv technologie en niet naar netwerktechnologie. DLNA gaat verder dan de tv-wereld alleen, het zit ook in allerlei andere apparatuur. DLNA is weliswaar een interessant onderwerp om ook eens te behandelen, we zetten het op ons lijstje.

  2. hoe zit het met DNLA,
    waarom wordt dit onderwerp niet besproken in dit artikel ?
    nochthans veel actueler en interessanter dan dat exotische en weinig interessante 3D gedoe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.