Het nieuwe goud van de softwaresector

0
52
De toekomst is aan de widgets

De toekomst is aan de widgets (© ; licentie: )

Widgets
Apple is erg succesvol met zijn ‘omwalde’ App Store. Op termijn is die ‘walled garden’ echter misschien niet houdbaar. Ontwikkelaars willen graag apps ontwikkelen die op meerdere platformen functioneren want dat is goedkoper. Maar een app werkt alleen op het mobiele besturingssysteem waarvoor ze is ontworpen. De toekomst is daarom volgens specialisten niet aan apps, maar wel aan widgets. Ook dat zijn kleine, gemakkelijk te downloaden applicaties. Maar widgets draaien in een webbrowser en niet rechtstreeks in een het mobiele besturingssyteem. Een widget voor de Firefox-browser kun je op je laptop of desktop installeren, maar ook op je mobieltje met de mobiele versie van Firefox. Hetzelfde geldt voor widgets die gemaakt zijn voor Internet Explorer, Opera of Safari.

In een apart artikel vind je een overzicht van twintig populaire apps voor verschillende mobiele platformen, van iPhone tot Windows Mobile.

1
2
3
Vorig artikelBlu-rayspeler levert Full HD 3D filmbeleving
Volgend artikelTwintig populaire apps voor mobieltjes
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.