Sneller en zuiniger met solid state drives (ssd)

0
385
Dit artikel is deel 5 van 5 in het DiskIdee dossier Enterprise storage
DossiernavigatieKrachtige NAS in rekformaat voor kleinere bedrijven

Gelukkig herkent Windows 7 zelf wanneer een ssd drive geïnstalleerd is en zal dan het automatische defragmenteren uitschakelen. Dus bij de meest recente Windows-versie hoef je je daar allemaal niks van aan te trekken.

WD Silicon Edge Blue

WD Silicon Edge Blue 256 GB (© ; licentie: )

Niet indexeren, geen swap-bestanden
De automatische indexering van gegevens en eventuele swap-bestanden dienen eveneens uitgeschakeld te worden. Als je dit niet zou doen dan zou dit de levensduur van de ssd flink verminderen. Voor wie het niet wist: het swap- of wisselbestand is een groot verborgen tijdelijk bestand dat het virtuele geheugen herbergt. De nieuwste versie van Linux, Mac OS en Windows zorgen hier zelf voor, maar als je een ssd drive gebruikt in combinatie met een ouder besturingssysteem dan zul je dit allemaal handmatig moeten configureren. Verder moet onder Windows XP Prefetch en onder Windows Vista Superfetch uitgeschakeld worden (ook al een registry-ingreep).

1
2
3
4
Vorig artikelMet Kinect word je zelf gamecontroller
Volgend artikelJe sociale netwerken altijd stand-by
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.