Home Audio / Video

Camera van een nieuwe generatie weet te bekoren

3
121
Sony NEX-5

Sony NEX-5 (© ; licentie: )

Sony pakte onlangs uit met de NEX-serie digitale camera’s. De toestellen bieden de functionaliteit van een spiegelreflexcamera in een behuizing niet (veel) groter dan die van een compactcamera. We konden een paar dagen op stap met een preproductiemodel van de NEX-5, het duurste van de twee modellen die momenteel beschikbaar zijn.

Op de verpakking van de nieuwe NEX-serie camera’s prijkt de Griekse letter Alpha. Sony toont ermee aan dat de nieuwe serie thuishoort in het gamma van de α D-SLR camera’s en niet behoort tot de Cyber-shot serie consumentencamera’s. Toch is de body van de NEX-5 niet veel groter dan een Cyber-shot model.

Het camerahuis van de Sony NEX-5 is erg compact=

Het camerahuis van de Sony NEX-5 is erg compact en licht (© ; licentie: )

Met de NEX-serie gaat Sony de concurrentie aan met de camera’s die gebaseerd zijn op de Micro Four Thirds standaard, die door onder meer Panasonic, Olympus en Samsung wordt gebruikt. De Micro Four Thirds standaard maakt het mogelijk om camera’s te bouwen met verwisselbare lenzen in een compact en lichtgewicht formaat. Sony gaat nog een stap verder in de miniaturisering. Daartoe hebben de ingenieurs een heel nieuw camerasysteem ontworpen.

3 REACTIES

  1. Zo, da’s een uitgebreide review! 🙂 Heel handig, en je conclusie strookt met wat ik verder over de nex5 gehoord/gelezen heb (zie linkje trouwens voor Sony’s eigen pagina over de nex-reeks! :)). Ik las eerder vandaag ook je preview van de nieuwe Canon Powershot modellen, hopelijk komt daar tzt een gelijksoortig uitgebreid review van (al kriebelt het nu na het lezen van dit toch wel weer erg voor de nex5… :’))

    Nouja, keep up the good work!

  2. wat een geweldig verslag, ik hoop dat er nog meer verslagen komen van testen,want ik ben van plan om deze camera bij mijn spiegelreflexcamera te kopen,gewoon om lekker snel bij me te steken,en omdat het een goede camera is,die inderdaad een spiegelreflex bijna evenaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.