Kijken in drie dimensies

0
152

Sensor
Het voorlopig meest geavanceerde 3-D projectiesysteem gebruikt een sluiterbril met vloeibare kristallen (lcd’s). De bril wordt gesynchroniseerd met de verversingsfrequentie van de digitale projector. In hetzelfde tempo als de projector ze toont, laat de bril om beurten het linker- en rechterbeeld door om zo een 3-D illusie te creëren. Dergelijke brillen hebben een kleine infrarode sensor in het midden die het synchronisatiesignaal ontvangt. Als je je hand voor de sensor houdt dan begint het beeld te flikkeren en valt het 3-D effect weg.

Werking van stereoscopie

Werking van stereoscopie (© ; licentie: )

Ook daar is ondertussen iets op gevonden. De nieuwste brillen worden uitgerust met een radio-ontvanger. De synchronisatie gebeurt door een soort WiFi-signaal en kan dus niet meer worden verstoord omdat er een object in de weg zit tussen de sensor en het doek.

1
2
3
4
5
Vorig artikelVergelijken we appels met peren?
Volgend artikelGestroomlijnde touchscreen-gsm in het instapsegment
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.