Opera versie 10.50

0
53
Dit artikel is deel 8 van 21 in het DiskIdee dossier Browsers
DossiernavigatieMaxthon versie 2.5.11FireFox versie 3.6
Opera

Opera (© ; licentie: )

Eén ding hebben al de door ons geteste browsers alvast gemeen: op hun website claimen ze de snelste, de kleinste, de meest performante of eenvoudigweg de beste te zijn. Als tweede browser komt Opera aan de beurt.

Uit de test zal blijken dat Opera en Google Chrome strijden voor de eerste plaats. Bovenaan het beeldscherm vinden we een normale menubalk. In de lay-out “Standaard Opera Skin” is die semi-transparant zoals Aero van Windows 7, in de “Windows Standaard Skin” wordt dat het oude vertrouwde monotone grijs.

Opera versie 10.50

Opera versie 10.50 (© ; licentie: )

De Favorieten heten hier Bladwijzers en zijn eenvoudig uit Internet Explorer te importeren. Ze staan op zowat dezelfde plaats als in Internet Explorer, maar we missen het pijltje “Openen in een nieuw tabblad” zoals rechts bij Internet Explorers’ Favorieten. Met de rechtermuisknop lukt dat wel. De tabbladen staan ook bovenaan. Handig zijn de knopjes om tegelijkertijd 2 of 4 webpagina’s op een zelfde scherm te kunnen bekijken. Een heleboel extraatjes maken Opera tot een erg leuke browser.

Twee pagina’s in een venster

Twee pagina’s in een venster (© ; licentie: )

Deze browser kan je hier downloaden.

Vorig artikelWeb browsers: welke is de snelste?
Volgend artikelMicrosoft Internet Explorer versie 8.0.7600
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.