FlashPeak Slimbrowser versie 4.12

0
198
Dit artikel is deel 5 van 21 in het DiskIdee dossier Browsers
DossiernavigatieGoogle Chrome versie 4.0.249.8Avant versie 11.7
FlashPeak Slimbrowser

FlashPeak Slimbrowser (© ; licentie: )

Eén ding hebben al de door ons geteste browsers alvast gemeen: op hun website claimen ze de snelste, de kleinste, de meest performante of eenvoudigweg de beste te zijn. Hier bekijken we FlashPeak Slimbrowser versie 4.12.

De “slim” slaat waarschijnlijk op de ultrasmalle randen en toolbars met minuscule lettertjes, de tekst is soms nauwelijks te lezen. Verder ziet de browser er nogal oerklassiek uit, op het gedateerde af. Onder de menubalk staat een knoppenbalk, die is initiëel nogal overladen met zelden gebruikte of eenmalig in te stellen functies. Dat is aan te passen natuurlijk. Sommige veelgebruikte knoppen zoals Vorige Pagina staan dan weer op een vreemde plaats, naast de knop voor het minimaliseren van het venster. Je favorieten uit Internet Explorer worden perfect geïmporteerd.

FlashPeak Slimbrowser versie 4.12

FlashPeak Slimbrowser versie 4.12 (© ; licentie: )

Eén van de troeven van deze browser is de (afzonderlijk te installeren) RoboForm Form Filler. Die houdt in een gecodeerde map alle invulgegevens bij, zodat je nadien zelf niets meer hoeft in te vullen bij webformulieren. Of dat wel helemaal veilig is laten we hier maar buiten beschouwing.

De RoboForm Form Filler is afzonderlijk te downloaden en te installeren

De RoboForm Form Filler is afzonderlijk te downloaden en te installeren (© ; licentie: )

De browser bestaat eveneens in een Nederlandstalige uitvoering, het taalpakket is eveneens afzonderlijk te installeren. FlashPeak Slimbrowser is geen onaardige browser, maar de “Flash” slaat volgens onze test toch niet op zijn snelheid.

Deze browser kan je hier downloaden.

Vorig artikelGreenBrowser versie 5.3.0203
Volgend artikelAvant versie 11.7
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.