Een tweede kans voor slechtwerkende software

0
40
De eerste update KB976002 wordt geïnstalleerd

De eerste update KB976002 wordt geïnstalleerd (© ; licentie: )

Microsoft brengt twee nieuwe updates uit voor Windows Vista en Windows 7 die van invloed kunnen zijn op hoe je computer werkt. Een eerste update laat je toe om Internet Explorer te vervangen door een alternatieve webbrowser. De tweede update verbetert de werking van een rits programma’s onder Windows.

Je kent het verschijnsel vast wel: je drukt ’s avonds laat op de Windows knop, vervolgens op “afsluiten” en dan verschijnt er op je beeldscherm de tekst “computer niet uitschakelen – updates worden geïnstalleerd”. Enkele minuten later schakelt de computer zichzelf dan automatisch uit. Op deze manier zorgt Microsoft ervoor dat zijn software op jouw computer up-to-date blijft.
In de meeste gevallen merk je daar achteraf niets van, maar onlangs stuurde Microsoft je twee updates die niet onopgemerkt zullen voorbijgaan. De eerste update, KB976002, heeft te maken met een Europese verordening. Men verweet Microsoft dat het misbruik maakte van zijn dominante positie in de computerwereld om zijn eigen Internet Explorer als browser op te dringen aan de gebruikers van Windows. Schrik niet: de nieuwe update verwijdert eerst het Internet Explorer icoontje uit je taakbalk onderaan je beeldscherm.

Keuze van een browser

Keuze van een browser (© ; licentie: )

Vervolgens krijg je een pop-upvenster te zien waarin je moet aanduiden welke browser je voortaan wilt gebruiken om op het internet te gaan. De keuze is wel overweldigend: Internet Explorer, Opera, Google Chroom, Safari, Firefox, K-meleon, Sleipnir, Greenbrowser, Flock, Flash Peak, Avant of Maxthon.

1
2
3
Vorig artikelNetwerkopslag voor de gewone consument
Volgend artikelDigitale audio/videozender voor apparatuur zonder HDMI
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.