Pocket videocamera’s draag je altijd bij je

1
42
JVC Picsio GC-FM1 in hand

JVC Picsio GC-FM1 pocket camcorder (© ; licentie: )

We leggen ons leven meer dan ooit digitaal vast en delen de resultaten graag via netwerksites zoals Hyves en Facebook, via blogs en op foto- en videosites zoals Flickr en Youtube. Fabrikanten spelen op die tendens in met pocket videocamera’s, waarmee je overigens vaak ook digitale foto’s kunt maken. Deze apparaatjes zijn niet groter dan een pakje sigaretten. Toch kun je er hogedefinitie (hd-)opnames mee maken. Die kunt je vervolgens erg gemakkelijk met anderen delen.

De eerste populaire pocket videocamera was de Flip van het Amerikaanse bedrijf Pure Digital Video, ondertussen opgekocht door netwerkfabrikant Cisco. De eerste versie daarvan kwam al in mei 2006 op de markt, maar het echte succes was er pas meer dan een jaar later met de erg compacte en simpele Flip Ultra. Die pocketcamera werd al direct de bestverkopende camcorder op Amazon.com, met een marktaandeel van dertien procent. Andere fabrikanten zagen er ook snel brood in. De fabrikant van multimediarandapparatuur Creative lanceerde de Vado, een nauwelijks verholen kopie van de Flip Ultra. Vandaag hebben ook fabrikanten van traditionele camcorders zoals JVC of Sanyo van die goedkope en simpele pocketcamcorders in hun gamma.

1
2
3
Vorig artikelBeschikbaar in een waaier aan kleuren
Volgend artikelGaming toetsenbord met geavanceerde anti-ghosting technologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

Reacties zijn gesloten.