Anoniem surfen dankzij zoekmachine Ixquick

0
64

Ixquick Logo

Vandaag 28 januari is het Data Protection Day 2010. De Nederlandse zoekmachine Ixquick pakt daarom uit met haar proxy-dienst. Daarmee kun je volledig anoniem iedere website bezoeken die je wil.

Zoeken kon je al langer volledig anoniem op zoekmachine Ixquick. Maar zodra je een website effectief bezocht, gebeurde dat niet langer anoniem. Met de nieuwe proxy-dienst van Ixquick is het voortaal mogelijk ook anoniem te surfen. Ixquick introduceert de proxy-dienst ter gelegenheid van Data Protection Day 2010. Op het einde van dit artikel vind je overigens twee korte video’s met meer uitleg over de proxy-dienst en over Data Protection Day.

Anoniem zoeken
De van oorsprong Nederlandse zoekmachine Ixquick liet al langer anoniem zoeken toe op het wereldwijde web. In de V.S. is de zoekmachine bekend als Startpage.com. De zoekmachine registreert geen IP-adressen, gebruikt geen ‘ID-cookies’ en wisselt geen privacy-gevoelige informatie uit met derden. Het is ook de eerste en enige zoekmachine die SSL encriptie biedt, zodat je zoek gegevens niet door derden kunnen worden ‘afgeluisterd’. De Electronic Frontier Foundation (eff.org) beveelt Ixquick aan. De zoekmachine is ook als enige met het Europees Privacy Zegel bekroond.

1
2
Vorig artikelPaintShop Photo Pro in nieuw jasje
Volgend artikelTussen de twee in
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.