Toegankelijke versie van Photoshop

0
34

De Photoshop-technologie van Adobe, die door professionals wordt gebruikt, bestaat ook in een versie voor de consument. Photoshop Elements is toe aan versie 8 en bevat slimme tools, zodat je moeilijke taken eenvoudig kan uitvoeren.
Adobe Photoshop Elements 8
Adobe Photoshop Elements 8 is zowel geschikt voor Windows als voor Mac. De fotobewerkingssoftware kreeg nieuwe functies die het beheer- en bewerkingsproces vereenvoudigen.

Windows
Een verbeterde organizer maakt het mogelijk om media eenvoudiger te beheren en foto’s en videoclips sneller terug te vinden. Nieuw is de Auto-Analyzer-functie, die bestanden analyseert en labelt zodat je ze snel kan vinden. Daarnaast identificeert de People Recognition-functie op een slimme manier gezichten van mensen in foto’s en verbindt de functie namen aan de gezichten. Je kan nu ook bestanden op meerdere computers automatisch synchroniseren.

Bewerken
Adobe Photoshop Elements 8 biedt ook de Photomerge Exposure functie, waarmee je perfect belichte foto’s kan creëren, met of zonder flits. Door meerdere beelden van hetzelfde fotomoment te combineren creëer je een foto die elk detail laat zien. De nieuwe Recompose-functie bevat de Photoshop CS4-technologie waarmee je foto’s automatisch kan vergroten of verkleinen zonder belangrijke objecten te vervormen. Met Quick Fix previews kan je uit een serie met automatisch aangepaste foto’s de foto kiezen met de beste kleur, het beste contrast of de beste belichting. Photoshop Elements 8 biedt ook nieuwe, interactieve online Album templates waarmee je kant-en-klare foto’s en video’s kan tonen en delen met anderen.

Mac
Photoshop Elements 8 voor Mac is volgens Adobe een goede aanvulling op iPhoto. Voor het beheer van de mediabestanden hebben Mac-gebruikers toegang tot alle functionaliteit van Adobe Bridge CS4. Dit maakt een snelle en efficiënte organisatie van beeld- en videomateriaal mogelijk, biedt een aanpasbare workspace-omgeving en previewmogelijkheden op volledig scherm waar je close-ups kan maken door middel van één muisklik. Het aanbrengen van labels en verschillende zoekopties maken het mogelijk om snel en eenvoudig foto’s te vinden.

Bewerking
Photoshop Elements 8 voor Mac bevat nu dezelfde fotobewerkingsmogelijkheden als de Windows-versie. Als aanvulling op de Photomerge Exposure-, Recompose- en Quick Fix previews-functies, bevat Photoshop Elements 8 voor Mac ook Scene Cleaner. Deze tool maakt het mogelijk om ongewenste elementen, zoals bijvoorbeeld toeristen of auto’s, op een serie foto’s te verwijderen. Met de Smart Brush breng je met één klik bijzondere effecten aan op foto’s. De Touch-up brushes versnellen normale bewerkingstaken, zoals het witter maken van tanden en het creëren van heldere blauwe luchten.

Prijs en beschikbaarheid
Adobe Photoshop Elements 8 voor Windows is vanaf nu beschikbaar en Adobe Photoshop Elements 8 voor Mac is vanaf oktober 2009 beschikbaar. Photoshop Elements 8 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 99.

Adviesprijs
€ 99
Systeemvereisten
zowel voor Windows als voor Mac
Vorig artikelFull-touch telefoon in hippe kleurtjes
Volgend artikelNetwerkopslag met overschot aan functies
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.